Hangistálló

2024.05.09. 15:30

Népzene, néptánc és rengeteg sajt a hétvégi Sajtmajálison

Néptánc mellett talán csak sajtból lesz több a hétvégén a két napos Sajtmajálison Nagyegyházán, ahol idén is számos programmal várják az érdeklődőket a Hangistállóban.

Feol.hu

Jó kis gyerekjátékok idén is lesznek!

Forrás: Mészáros Kartal közösségi oldala

Május 11-én szombaton 10 órakor a Vérteserdő Zrt. natúrkürtösei nyitják a programok sorát, az ünnepélyes megnyitó 10.20 órakor kezdődik. A kézműves sajtokat és tejtermékeket mind a két nap meg lehet kóstolni és persze meg is vásárolni és mind a két nap gyűjtik a közönségszavazatokat is, hogy a szakma díja mellett a vasárnapi programzáráskor átadhassák a Sajtmajális legjobb sajtkészítője elismerést is.

Az egész nap tartó színpadi programok középpontjában a népzene és a néptánc áll: 11 órakor fellép a felcsúti Fütyülős néptánccsoport, majd 15 órakor a szárligeti Cifraliget táncegyüttes, akik aztán táncházat is tartanak. A nap zárásaként, 17 órakor a tatai Arcidra zenekar ad koncertet. A gyerekeket mind a két nap lovaglási és tánctanulási lehetőséggel, népi hangszerbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal és fajátékokkal várják. Lesz kiállítás is: Sarvaicz-Papp Julianna festőművész tárlatát 14.10 órakor nyitják meg.

Vasárnap 9 órakor Szokolay Dongó Balázs népi hangszerbemutatójával indul a nap, amit 11 órakor a bicskei Mayer Néptánccsoport előadása követ. 15 órakor a Danubius vonósnégyes koncertjét élvezhetik, majd 16 órakor a Kassai Lovasíjász csapat tart bemutatót. Ezt követően ismét Dongó Balázs játszik. A fesztivál zárása, a fentebb említett díjak átadásával 17.40 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában