Pályázat

2024.05.10. 11:30

Megyei rajzpályázatot hirdetett az Új Magyar Képtár

Megyei rajzpályázatot hirdetett 12–20 éves diákok számára Szent István Király Múzeum – Új Magyar Képtár a gyűjtemény anyagához kapcsolódóan. A beküldési határidő május 24.

Gombor Lili

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Ügyes kezű diákok jelentkezését várja a székesfehérvári Szent István Király Múzeum – Új Magyar Képtár, amely megyei rajzpályázatot hirdet 12–20 éves diákoknak. A pályázat a gyűjtemény anyagához kapcsolódik, a szervezők a kiállításban megtalálható eredeti művek másolatát, parafrázisát, egyéni átiratát várják a pályázóktól. A díjazottak között értékes rajzeszközcsomagot osztanak ki, a díjazott diákok tanárainak segítő tevékenységét pedig művészeti katalógussal honorálják. A pályázó osztályok a tanítási idő alatt ingyenesen látogathatják a múzeumot. A vázlatok, tervek vagy a pályamunkák elkészíthetőek a kiállítási térben is.

Az elkészült művek beérkezési határideje: 2024. május 24. péntek, 16.00 óra.

Pályázni maximum A3 méretű, bármilyen technikájú alkotással lehet, mely kapcsolódik az Új Magyar Képtár anyagához. Az alkotások hátoldalán olvashatóan fel kell tüntetni a következő adatokat: a pályázó nevét, életkorát, iskoláját, felkészítő tanárának nevét és e-mail címét, illetve az alkotások alapjául szolgáló mű adatait.

Az alkotásokat szakmai zsűri bírálja el. Az általuk kiválasztott pályaművek legjobbjaiból kiállítás nyílik majd az Új Magyar Képtárban. A válogatás eredményéről a pedagógusokat e-mailben értesítik.

További információk Szűts Angéla, múzeumpedagógustól kaphatóak, a +3670/4530-548-as telefonszámon, és a [email protected] e-mail címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában