Tavasszal is kultúra!

2024.04.15. 20:00

Szentgyörgyi napok májusfaállítással Mezőszentgyörgyön

A hagyományos Szentgyörgyi napokat április 24-étől 30-áig rendezi meg Mezőszentgyörgy község önkormányzata. Egyebek között települési kitüntetéseket adnak át, a helyi színjátszók Nóti-kabaréval készülnek, és a tájház udvarán felállítják a májusfát.

V. Varga József

A könyvtárban Karády Anna író vendégeskedik

Forrás: Facebook

Az ünnepélyes megnyitót április 24-én, szerdán 17 órakor tartják az Eötvös Károly Művelődési Házban, települési kitüntetéseket adnak át, a műsorban közreműködik a Duo RedWhite csellóduó – tájékoztatta lapunkat Kiss Péter, a művelődési ház és könyvtár vezetője, önkormányzati képviselő.

Szabados Péter festőművész kiállítását csütörtökön 17 órakor nyitják meg a művelődési házban, majd a Kosbor együttes zenés Pilinszky-esttel szolgál. Pénteken 19 órától a Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör (MASZK) Nóti-kabaréval szórakoztatja a nagyérdeműt.

A retró mobiltelefon-kiállítást április 27-én, szombaton 15 órakor nyitják meg ugyancsak a művelődési házban, majd kezdetét veszi a 3 fős csapatoknak kiírt kocsmakvíz vetélkedő. A település helyi értéktárát szabadtéri kiállításon mutatják be vasárnap a kiserdőben. A szervezők hangsúlyozták, hogy okostelefonnal vagy tablettel még interaktívabbá tehető az élmény, így kéretik, hogy az legyen mindenkinél. Az író-olvasó találkozó vendége Karády Anna író (A füredi lány, Zserbó, Cigányélet grófi módra) lesz április 29-én, hétfőn 17.30 órától a községi könyvtárban.

Az elmaradhatatlan májusfát április 30-án, kedden 17 órakor állítják fel a tájháznál, továbbá megnyitják a szakköri foglalkozások kiállítását és langallót sütnek. A táncházban a Tilinkó zenekar húzza majd a talpalávalót – tette hozzá Kiss Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában