A világ számos tájáról érkeznek fellépők

2024.04.29. 15:00

Ismét nemzetközi lesz a Királyi Napok néptáncfesztiválja - mutatjuk, kik érkeznek

Az idei évben ismét érkeznek a világ számos tájáról vendégfellépők augusztusban a Székesfehérvári Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiváljára. Kiderült az is, honnan jönnek a táncparkettre a meghívottak.

S. Töttő Rita

2019-ben a Királyi Napokon: szintén nemzetközi részvétellel zajlott a néptáncfesztivál

Fotó: FMH-archív (Nagy Norbert)

A Székesfehérvári Királyi Napok idén ismét nemzetközi néptáncfesztiválnak ad otthont – az augusztus 11-e és 15-e közötti programsorozatból ezúttal a „nemzetközi” jelző a lényeg, ugyanis az elmúlt években – kezdve a Covid időszakától – nem volt lehetőség külföldi vendégfellépőket meghívni a város legnagyobb fesztiváljára. Négy csoportot tud idén vendégül látni a házigazda Alba Regia Táncegyüttes – hangzott el a tánc világnapja alkalmával adott vasárnapi műsor alkalmával Juhász Zsófiától, az Alba Regia Táncegyesület elnökétől. Aki elárulta: Spanyolország, Mexikó, Törökország és Szlovákia néptáncegyüttesei érkeznek Székesfehérvárra, ezzel ismét nemzetközivé téve a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivált, amely az augusztusi ünnepségsorozat egyik leglátványosabb eleme.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában