Magával ragadó produkciók a Vörösmarty Színházban

2024.04.29. 07:00

Generációk a színpadon a tánc világnapján (galéria)

A múlt, a jelen és a jövő kapcsolódott össze az Alba Regia Néptáncegyüttes Tánc világnapi előadásán vasárnap délután a Vörösmarty Színházban. Az idén 75 éves táncegyesület magával ragadó produkciókkal készült a székesfehérvári közönségnek.

S. Töttő Rita

A tánc világnapján lépett színpadra az Alba Regia Táncegyüttes, jobbra Molnár Gábor, az előadás egyik koreográfusa

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A táncegyesület jubileumi éve egy kiállítással kezdődött – mondta köszöntő beszédében Juhász Zsófia, az Alba Regia Táncegyesület elnöke -, melyet Majoros Andor, a táncegyüttes művészeti vezetője álmodott meg. Az Analóg-digitál című tárlat ma is látható a fehérvári Táncházban. Filmbemutató, beszélgetős műsor, kvízjáték, előadások sora valósult meg az idei ünnepi évben, de további tervek is megvalósulása is várható: fellépések sora, futballkupa, mesebemutató, felújítás, a Királyi Napok ismét nemzetközivé váló fesztiválsorozata, csoporttalálkozó és egyéb helyi eseményeken való részvétel színesíti az Alba Regia Táncegyesület 2024-es programpalettáját.

A blokkokra osztott előadásban a szenioroktól a legifjabb tehetségekig felléphettek a táncegyüttes tagjai, a műsor összeállításában, koreográfiájának elkészítésében pedig Botos József, Majorosné Szabó Veronika, Tombor Bea és Molnár Gábor is részt vett.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában