Bibliától Balatonig

2024.02.28. 19:00

Fiatal festőművész válogatott képeiből nyílik tárlat Móron

Vollein Ferenc jelenleg 25 éves, és mégis a 61. alkalommal nyílik egyéni kiállítása. A Lamberg-kastély kiállítótermében egész márciusban megmártózhatunk a magyar tenger látványában.

Palocsai Jenő

Fotó: FMH-archív

Leginkább a balatoni tájképeit láthatjuk a fiatal festőművésznek a Lamberg-kastély 12-es kiállítótermében. Vollein munkája ott van a Vatikáni Múzeum- és Képtár gyűjteményében is, és most, március elsején megnyitják a Balatoni tájak, balatoni legendák című egyéni kiállítását Móron, ahol Fenyves Péter polgármester mond köszöntőt.

A mindössze 25 éves művész munkáját az egyedi szín- és formavilág jellemzi, és stílusában leginkább a naiv-neoreneszánszhoz áll közel. Olyan témákat visz vászonra, mint a bibliai Ó- és az Újszövetség, a magyar történelem, és persze a balatoni és a toszkán táj. A magyar tengerhez való ragaszkodása nem véletlen, hiszen a nemzetközileg is elismert művész Badacsonyörsön él.

Az elsején nyíló tárlat március 28-ig lesz megtekinthető a Lamberg-kastély kiállítótermében, az intézmény nyitvatartási idejében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában