Egészséges meglepetések

2023.12.14. 08:00

Ajándéknak is tökéletesek a gyógynövényes finomságok

A karácsonyi készülődés jegyében az ajándékba is adható, gyógynövények alkotta finomságokról tartott előadást Lencsés Rita fitoterapeuta, gyógynövényszakértő.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A hideg idő beálltával az immunrendszer erősítése érdekében még nagyobb szerepet kapnak a gyógynövények. Az ünnepek közeledtével a természetben fellelhető alapanyagokból készített teakeverék, lekvár vagy szörp ajándéknak is tökéletes választás. Ezek elkészítéséről és az alapanyagok jótékony hatásairól is beszélt a Fekete Sas Patikamúzeumban tartott interaktív, kóstolóval egybekötött előadásán Lencsés Rita fitoterapeuta, gyógynövényszakértő.

Fotó: Fehér Gábor  / Fejér Megyei Hírlap

– Sokszor fölteszik a kérdést, hogy ha valaki egészséges dolgot szeretne ajándékozni, milyen lehetőségek vannak – kezdte a szakember. – A gyógynövénytúrák alkalmával szedett növényekből is lehet gazdálkodni, de a boltokban kapható gyógynövény alapanyagok is tökéletesek erre a célra. Az immunerősítő teakeverékekbe kerülhet például hársfavirág, aranyvessző és kakukkfű is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában