Zene-szó 2023

2023.09.15. 21:00

A komolyzene és a színművészet páratlan találkozása

Izgalmas összművészeti előadással várta közönségét közös estjén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Dunaújvárosi Vegyes Kar.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A Szent Imre-templom adott otthont a Zene-szó sorozat záróhangversenyének, melyen az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház közös, tavaly bemutatott „Én vagyok!” című, egyedi hangulatú kortárs összművészeti előadását láthatta, hallhatta a közönség.
A különleges előadásban Csadi Zoltán színművész elevenítette meg Krisztus csodatetteit, tanításait, életútját és szolgálatát. A prózai szövegekhez Farkas Bence zeneszerző kifejezetten erre az alkalomra komponált “Mária-énekek” darabja és Johann Sebastian Bach műveinek Igor Stravinsky által készített átiratai társultak, a Dunaújvárosi Vegyes Kar közreműködésével. Az esten Ruff Tamás vezényelt, a zenei vezető Dobri Dániel volt.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában