Szombat, stop, Szabadbattyán, stop!

2024.05.22. 14:30

SzaladBattyán a Cifrakertben, gyermeknap a Csíkvár téren

SzaladBattyán és gyermeknap – ezt programozták május 25-ére, szombatra a szervezők Szabadbattyánban. A gyermeknap hosszú múltra tekinthet vissza, a futóversenyt harmadik alkalommal rendezik meg – mondta el lapunknak és honlapunknak Márkusné Motkó Anett, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár vezetője.

Feol.hu

SzaladBattyán – a legnépesebb kategória múlt évi rajtja

Fotó: FMH-archív (VV)

A futóversenyre előzetesen vagy akár aznap, a helyszínen 10 órától is lehet nevezni. A SzaladBattyán programja a nagyközség gyöngyszemeként számon tartott gyönyörű környezetben, az ősplatánossal körbe ölelt, tóval ékesített természetvédelmi területen, a Cifrakertben zajlik.

A futóverseny minden nevezője ajándékcsomagot és ebédet is kap, a kategóriák első három helyezettje éremjutalomban részesül. A SzaladBattyán rajtja előtt, 11 órakor ünnepélyes átadásra kerül sor a tónál.

A Csíkvár téri gyermeknapon számos ingyenes játék vár a lurkókra. A Manófalvi kalandvárban különböző próbatételeket kell teljesíteniük, de NERF-pálya, valamint ugrálóvár, kézműves-foglalkozás, arcfestés és csillámtetoválás is színesíti a programot. Az apróságokat hordós pótkocsis kistraktor, Mancs-őrjáratos pick-up és zenetaxi fuvarozza a településen.

A jeles nap alkalmából 14 órától színes és változatos programokkal készül a művelődési ház gárdája. Kutya- és kempo-bemutatóval nyitnak, majd a helyi Kenguru ugrókötélcsoport fiataljai népszerűsítik sportágukat. A színpadon 16 órától Vuk, a fiatal kisróka mesemusicalje szórakoztat, majd Halász Judit közismert dalaival koncertezik az Almaszószok együttes. A tombolasorsolást követően a tinik kedvence, a közösségi médiában is nagy népszerűségnek örvendő Szabyest fellépése zárja a napot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában