Érettségi

2024.05.09. 13:38

Pozitív tapasztalatokkal távoztak az angol érettségiről a diákok (Videó)

Ahogy azt írtuk is: ma, illetve holnap zárul az érettségi időszak a nyelvi írásbeli vizsgákkal, bár vannak olyan is, akiknek már a tegnapi, történelem érettségivel lezárult és ma már lazíthatnak.

Déri Brenda

Fotó: Bagotai Zsanett / FMH

Ma angol nyelvből érettségiztek a diákok, akiknek középszinten 180 percük volt, hogy legjobb tudásuk szerint töltsék ki a négy részből álló feladatlapot. De hogy sikerült és mennyire volt nehéz a sokak számára ’ijesztő’ íráskészség? Erről kérdeztük a Ciszterci érettségizőit. 

Azt már érkezésünkkor látni lehetett, hogy jóval kevesebben érettségiztek középszinten angolból, mint az azt megelőző főbb tárgyakból, így beszélgető diákcsapatokkal sem találkoztunk az iskola előtti téren. Néhányan azonban még is akadtak, akik megosztották velünk tapasztalataikat. 

Tóth Alexa 100%-hoz közeli eredményre számít, azt mondta, hogy voltak ugyan nehezebb részek, de azok sem okoztak különösebb nehézséget. Míg Purmann Szonja szerint a nehézségi szintek arányosan el voltak osztva az egyes részekben. Az íráskészség részben lévő hosszabb szöveg nem volt túl egyszerű, de ennek ellenére úgy érzi sikeresen abszolválta és túl sok pontot nem fog veszíteni. 

Holnap a német vizsgával zárul az írásbeli érettségik sora. A diákok következő nagy próbatétele néhány hét múlva, a szóbelin lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában