Hívatlan vendégek

2024.05.02. 11:30

Méhcsalád költözött a sínek közé a fehérvári állomáson

Egy teljes méhraj költözött a sínek közé a székesfehérvári vasútállomáson. A Fehérvári Tűzoltó Egyesület május 1-jén költöztette ki a hívatlan látogatókat választott otthonukból.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehérvári Tűzoltó Egyesület közösségi oldala

A vasúti sínek és a kövek közé költözött egy nagyszámú méhcsalád a napokban a székesfehérvári vasútállomáson. A méhcsalád az állomás nyolcas vágányát választotta – vagy otthonául vagy pihenőként a továbbvándorlásra. Jelenlétük azonban igencsak veszélyes lehetett volna a vonatra várakozókra, így a vasútállomás dolgozói a Katasztrófavédelemtől kértek segítséget a megoldásra – írta közösségi oldalán a Fehérvári Tűzoltó Egyesület, amely végül a helyszínre sietett, hogy segítsen a megoldásban. Szakszerű méhész segítséggel rajládába csalogatták a méheket, így sikerült eltávolítani a hívatlan – és jegy nélkül utazni kívánó – vendégeket a vasútállomásról. A procedúra során senkinek nem esett bántódása.

Fotó: Fehérvári Tűzoltó Egyesület közösségi oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában