Közlekedés

2024.05.05. 15:30

Május 13-tól indul a balatoni előszezoni menetrend

Május 13-tól sűrűbb járatokkal biztosítja a MÁV a Balatonhoz való eljutást, illetve a kerékpárszállítási kapacitásukat is megnövelik.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Lajos / Veszprémi Napló

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy elindulnak a déli parton a kétóránként közlekedő Déli-Parti InterRégió vonatok a Déli pályaudvar és Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között. 

Elindulnak továbbá péntek és szombat éjszaka a Bagolyvonatok a déli parton Keszthely és a Déli pályaudvar között. 

Budapest és Tapolca között naponta kétóránként Kék Hullám expresszvonatok közlekednek, melyek Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg. 

Budapest és Balatonfüred között naponta kétóránként Vízipók sebesvonatok közlekednek, melyek Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron és a part mentén Balatonakarattyától – Káptalanfüred kivételével – minden állomáson, megállóhelyen megállnak. 

A hétvégi napokon Budapest és Balatonfüred között Katica InterRégió vonatok is közlekednek, amelyek Székesfehérvártól Balatonfüredig minden állomáson és megállóhelyen megállnak – tájékoztat honlapján a MÁV. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában