Virsli és sör, Zorba tánca, Baby Gabi, fűszoknyák és tüzes-füstös

2024.05.03. 09:00

Majális Polgárdiban: jó hangulat, színes programok (galéria)

Kissé szeles idővel indított, de napsütéses szép nappal köszöntött be a május Polgárdiban. Az előkészületek után Rózsa Mariann segédletével gyermekek hada látott neki a Polgárdi felirat mögött a májusfa díszítésének, hogy aztán a tűzoltók és a városgondnokság munkatársai felállítsák, a táncos sereg pedig körbe táncolja a díszekkel, színes szalagokkal csinosított fát.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Alig fejeződött be a tánc, mindenki egyből a sátorba sietett, hiszen kezdődött a bábelőadás Barna Zsombor jóvoltából, aki a vásári komédiás, Kemény Henrikhez hűen varázsolta a nagyérdemű elé Vitéz László figuráját (aki most éppen Ángliában járt). Aztán sátron kívül, a füves területen a Dog Training látványos kutyás bemutatója következett, amelynek végén a rendőrségi elfogás ugyan megjátszott volt, de a kutyák erős szorítása az akció végén nem bizonyult kamunak.

Az izgalmas percek után jöhetett egy kis kikapcsolódás: de csak a nézőknek. Az attrakció versenyzőinek ugyanis nem volt kicsi a tét. 10 virslit kellett megenniük, és 2 félliteres pohár sört kellett meginniuk minél rövidebb idő alatt. Dobos Tamás, a polgárdi virslievő és sörivó verseny kétszeres bajnoka kilenc rátermett fickóval mérkőzött meg a gyomrot és torkot nem kímélő sportág 2024-es trófeájáért: egy hordó sörért. Mikor a bátor versenyzők felsorakoztak a virslivel és sörrel megrakott asztalok mögött, az izgalom a tetőfokára hágott. Mindenki a kedvencének drukkolt, de már az elején látszott, hogy a vetélytársak közül hárman-négyen elhúznak a mezőnytől. A nem mindennapi viadal finisében végül holtverseny alakult ki Győrfi Péter, és a tavalyi verseny második helyezettje, Barta Krisztián között. (Az időeredmény 3 perc 10 másodperc volt, a tavalyi 4 perc 7 másodperces mutatóval szemben). A versenybírók a két legjobb versenyzővel megállapodva (és közfelkiáltásra) a párbajt kettejük között megismételtették (felezett adaggal: 5 virsli és 1 sör). Az első helyezettnek járó hordó sört nagy küzdelem után végül Barta Krisztián emelhette a magasba. (A második Győrfi Péter, a harmadik Dobos Tamás lett.)

 

Ezt követte a finom ebéd, melyből mindenki kérhetett: tartalmas csülkös bablevest fogyaszthattak a majálison résztvevők.

A délutáni programok nyitányán a Sirtaki Görög Néptánccsoport lépett színpadra, természetesen a hagyományos Zorba-tánc sem maradt el a repertoárból (sokan a nézők közül ehhez csatlakoztak is).

Egy kis autópályás sorban állás után megérkezett Baby Gabi, az egykori Baby Sistersből kivált énekes, akinek közismert nótáit végig fújta az első sorok közönsége. A nagyérdemű alig, hogy elbúcsúztatta az egyik sztárfellépőt, jött is a másik: Veréb Tamás is inkább a népszerű popslágerekből mutatott be egy saját szerkesztésű válogatást.

A székesfehérvári Polinéz Táncstúdió táncosai nem először libbentették meg fűszoknyáikat a polgárdi színpadon: a nyári fesztivál után most a majálison repítették el a népeket a nyugalom és a békesség távoli szigetvilágába.

A lágy hangzást szirénaszó váltotta fel: hangos tülkölés vezette be a polgárdi tűzoltók mutatványát, amire a nézők a kis focipálya felé vették az irányt. A látványos, tüzes-füstös bemutató után ismét a sátor színpadán folytatódott a zenés program: a Polgárdi Seuso Tehetségkutató szériáiban sikeresen szereplő versenyzőkből verbuválódott Seuso Five énekegyüttes adott koncertet. A majális programjait végül a Németh József által vezetett és Polgárdiban 1978-ban alakult Let’s Go együttes táncdalestje zárta.

Szerző: Zelenák Tibor Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában