Megnyitotta kapuit az intézmény

2024.05.09. 09:51

Hivatalosan is átadták Kulcs új bölcsődéjét

Ünnepélyes keretek között, a helyi gyermekekkel közösen avatták fel a Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde új bölcsődeépületét.

Héjj Vivien

A kisgyermekekkel közösen ünnepelték Kulcs új bölcsődéjét

Forrás: Molnár Krisztián közösségi oldala

Az összesen mintegy 455 millió forintból megvalósult beruházás keretében új telephelyen épült bölcsőde, ugyanis a régi óvoda-bölcsőde adottságai nem tették lehetővé a bővítést. Az új telephelyen két csoportszobás bölcsőde épült, ahol az eredeti tizennégy férőhellyel szemben immár huszonhat kisgyermek elhelyezésére lesz lehetőség.

A fejlesztés részeként kül- és beltéri játékok is kerültek az intézménybe, megszépült a játszóudvar, valamint kerékpártárolókat, parkolóhelyeket és babakocsi tárolót is kialakítottak a helyiek kényelme érdekében. A teljesen akadálymentes épületben megújuló energiaforrásokat is hasznosítanak. Az intézmény működésének hála, négy új munkahely jött létre a településen.

A szalag átvágásának pillanata – Jobb Gyula polgármester, Rendné Pocsai Izabella intézményvezető és Molnár Krisztián a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke
Forrás: Molnár Krisztián közösségi oldala

– Számunkra a magyar gyermekek, a magyar családok a legfontosabbak, ezért a fejlesztés célja, hogy mind az ide járó kisgyermekek, mind az itt dolgozó nevelők számára komfortos, modern elhelyezést és munkakörülményeket biztosítson az új bölcsőde, a szülők pedig vissza tudjanak térni a munkaerőpiacra – fogalmazott Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában