A bajnoki rajt már hazai pályán!

2024.05.04. 15:00

Földmunkák a kislángi labdarúgó pályán (videóval!)

Ha azt mondjuk, 1931., ha hozzátesszük, hogy Fő utca 79., akkor tízből kilencen biztos tudják Kislángon, hogy mire is gondolunk. Hát a helyi sportegyesületre, ahol több csapat – a legkisebbektől az öregfiúkig – azért edz, hogy hétről hétre góllal örvendeztesse meg a lelkes szurkoló tábort. Örömhír, hogy a kislángi labdarúgópályán megkezdődtek a munkálatok és várhatóan a nyár legelejére el is készülhet.

Kecskés Zoltán

A munkák megkezdődtek, a pálya kiegyenlítése zajlik.

Fotó: Önkormányzat

Bizony-bizony 93 éve alakult a helyi sportegyesület, így a labdarúgó-kultúra elég szép hagyományokra tekint itt vissza Kislángon, így ennek okán Rumpler Tibor polgármester lelkes sportkedvelőként szívén viseli a helyi egyesület sorsát. Legújabb videójában a pályán zajló történésekről beszélt:

– A Magyar Labdarúgó Szövetség által nyertünk pályafelújításra kicsivel több mint 70 millió forintot. Ez tartalmazza a pályának a földmunkáit, illetve a  dréncsövezését és egy 35 szórófejes öntözőberendezésnek a telepítését is, a vakondhálóról nem is beszélve, ami ugye nagy ellensége a vidéki focipályáknak. Jelenleg az előkészületi munkák zajlanak, letolták már a gyepszőnyeget, most pedig a terület kiegyenlítése zajlik. A tervek szerint június 10-re készülhet el a pálya a füvesítéssel együtt, majd használatba augusztus végén kerülhet a bajnoki rajtra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában