Akadozik az ellátás

2024.05.03. 16:30

Fejlesztenék a villamoshálózatot Tordason

Az áramellátási problémák részleges megoldására elkezdődtek a tervezési munkák egy új transzformátor telepítésére Tordason.

Feol.hu

Forrás: Tordas Község Önkormányzata

Mivel az utóbbi években gyökeresen megváltoztak a villamosenergia-fogyasztási szokások, megszaporodtak a napelemes rendszerrel ellátott háztartások, a jelenlegi hálózat több helyen már nem képes zökkenőmentesen kiszolgálni az igényeket a faluban. Ezért új transzformátor kiépítését tervezik Tordason, melynek helye a Szabadság út 74. számnál lenne. Az áramot ide földkábel segítségével a Sajnovics térről juttatnák el. Az új transzformátor, amelyik egyben tehermentesítené a Hangyasor-Arany János utca sarkán lévő régit, látná el a Dózsa György utca, valamint az Arany János és a Somogyi Béla utca egy részét árammal. Juhász Csaba polgármester szerint mindez még az idén megvalósulhat. 

Hosszú távon azonban további transzformátor telepítését látják megoldásnak a szakemberek. Erre a Gárdonyi és Vörösmarty utcák környékén látnának lehetőséget, ahonnan rövidebb vezetékekkel láthatók el árammal az érintett utcák a Hangya sortól Martonvásár felé. Ennek előkészítése is elkezdődött, a projekt befejezése jövő év végére várható.

Tordason remélik, hogy ezekkel a fejlesztésekkel megoldhatók az áramellátási gondok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában