Akció

2024.05.10. 11:03

Élelmiszergyűjtés ma és holnap Székesfehérváron is

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tavaszi élelmiszergyűjtő akciójához kapcsolódva Székesfehérváron is várják a tartós élelmiszerfelajánlásokat az Aldi - Budai úti és Jancsár közi üzlet -, az Auchan és Tesco áruházakban - hívta fel a figyelmet a város közösségi oldalán.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az év eddigi legnagyobb élelmiszergyűjtő akció keretében május 10-én és 11-én a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében országszerte várják a felajánlásokat az Aldi, az Auchan és a Tesco áruházakban. Elsősorban tartós élelmiszeradományokat várnak: rizst, konzervet, csokoládét, tésztát, UHT tejet, bébiételt, szószt, mártást és kekszet. 

A gyűjtés az ország 213 áruházában zajlik ma 14-20 óra között, holnap pedig reggel 8 és este 20 óra között. A kezdeményezésben 104 település, köztük Székesfehérvár vesz részt összesen 3000 önkéntessel.

A gyűjtés végeztével az Élelmiszerbank a gyűjtés helyszínének környékén, az ott működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a rászorulókhoz. Az adományok főként az időseket, nagycsaládosokat, gyermekotthonok ellátottjait, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és az ország legelmaradottabb településein lakókat segítik - olvasható az egyesület honlapján. 

A tavaly tavaszi élelmiszergyűjtésnek óriási sikere volt, összesen 95 tonnányi felajánlás érkezett a két nap alatt, mellyel 19 ezer nehéz sorsú embert, családot tudott jelentős mértékben támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában