Szakmák Utcája

2024.04.24. 17:30

Pályaorientációs fesztiválra hívták az érdeklődőket (galéria)

Az időjárás nem kegyelmezett a rendezvénynek, a szervezők kénytelenek voltak improvizálni a programokat érintően.

Bokányi Zsolt

Fotó: NAGY NORBERT

A szakadó eső, a hideg, szeles időjárás igazán megnehezítette a Székesfehérvári Szakképzési Centrum szervezésében a Széchenyi István Műszaki Technikumban megrendezett Szakmák Utcája című rendezvény lebonyolítását. A tervezett programban szerepelt kitelepülésekkel, szakmák mozijával, toborzóponttal, színpadi programokkal és sok egyéb érdekességgel tarkított műsor színpadi programjain kívül, szinte mindegyik része a tornacsarnokban került megrendezésre. Kovács Emerenciával, az esemény főszervezőjével is csak esernyők alá bújva tudtunk beszélgetni az alkalomról. Kérdésünkre elmondta, próbálják tartani a tervezett időpontokat, de a kiállítók a rendezvény résztvevői a külső helyszínekről betelepültek az iskola tornatermébe. Elmondta még, hogy a Szakmák Utcája rendezvénysorozat célja, hogy sajátos - a fiatalokat megszólító - formában biztosítson lehetőséget a Szakképzési Centrumnak és 11 iskolájának, valamint a duális képzésben résztvevő vállalkozásoknak képzési profiljuk bemutatására. 

Az időjárás miatt a sportcsarnokban rendezték meg a programot
Fotó: Nagy Norbert / FMH

A rendezvényt 13:00 órakor Mészáros Attila alpolgármester nyitotta meg hivatalosan is, aki megköszönte a Székesfehérvári Szakképzési Centrumnak, hogy ismét megszervezte a Szakmák Utcáját. – Nem győzzük felhívni a figyelmet arra, hogy milyen komoly minőségű munkát végeznek a szakképző intézmények Székesfehérváron. Szinte valamennyi szakma elérhető városunkban, ahol felkészült igazgatók, tanárok oktatják és nevelik a fiatalokat. – mondta. Ezt követően pedig Szépvölgyi Emese szakmai főigazgató helyettes köszöntötte a résztvevőket, majd jelképesen, közösen vágták át a szakmák utcájának szalagját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában