Arcanum

2024.04.24. 18:00

Fejér évfordulós emlékei

Horváth-Buthy Lilla

Címlapsztorik 

Elfogadható evolúció fejben, zsebben – olvasható lapunk címlapján, ami 2004- ben, ezen a napon jelent meg. A település pedig: Dég. „Fehérre meszelt falak, nádtető, korabeli berendezések, az udvar üde pázsitján gémeskút. A település kapujában vendégeket hívogat az újonnan létrehozott tájház. Múltunk kedvességéből egy darabot visszahozott a Tóth család a porta megmentésével – fogalmazta meg Lukács László néprajzkutató, egyetemi tanár tegnap reggel az avatóünnepségen. A Mezőföldi piknik a vidékfejlesztés jegyében című turisztikai konferencia nyitánya szívmelengető alaphangulatot adott az egész naphoz. Pál Béla, a turizmusért felelős politikai államtitkár – a rendezvény fővédnöke – megnyitó előadásában kiemelte: az Európai Unióban húzó- és sikerágazat lehet az idegenforgalom.” 

Ugyanezen lapszámban jelent meg: „május elején dönt a kormány a polgárdi szovjet laktanya sorsáról: a 26 hektár területből 20-at a polgárdi önkormányzat hasznosíthat – jelentette be Molnár Albert országgyűlési képviselő.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában