Különleges látogatás

2024.04.15. 17:48

Ezúttal a gyerekek kérdéseit fogadta a polgármester – két intézmény diákjai jártak a városházán (galéria)

Vidám, izgatottsággal teli gyermekzsivaj töltötte be a városháza dísztermét hétfő délelőtt, amikor a Hétvezér Általános Iskola és az Arany János EGYMI diákjai tettek látogatást az ikonikus épületben, ahol a legbátrabbak még a polgármester székébe is beülhettek.

Héjj Vivien

A gyerekek örömmel, és megannyi, őket foglalkoztató kérdéssel érkeztek a városházára

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Több éves múltra tekint vissza a Hétvezér Általános Iskola és az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI együttműködése, melynek célja, az érzékenyítés, s hogy közelebb hozzák egymáshoz az autizmussal élő tanulókat és a többségi iskolába járó gyerekeket.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A két iskolából csaknem negyven diák érkezett hétfő délelőtt a városházára, ahol Székesfehérvár polgármestere fogadta a látogatókat. A gyerekek már a program elején feltehették az őket foglalkoztató kérdéseket Cser-Palkovics Andrásnak, aki készséggel válaszolt többek között arra is, jó tanuló volt-e az iskolában, mikor döntötte el, hogy polgármester szeretne lenni, szeret-e olvasni, és elárulta azt is, melyik a kedvenc fagyija, s melyik sport áll legközelebb a szívéhez.

– A Hétvezér Általános Iskola diákjainak és az Arany János Általános Iskola autizmus intézményegységéből azoknak a gyerekek, akik integrációra alkalmasak, már évek óta szervezünk integrációs, szociális, szabadidős tevékenységeket, hogy a többségi gyerekek minél közelebb kerüljenek az autizmussal élőkhöz – árulta el a látogatás apropóját Rába Judit, az Arany János EGYMI pedagógusa.

A találkozóra énekes, hangszeres előadással készültek a diákok, akik megnézhették a városvezető irodáját, sőt még a polgármester székébe is beülhettek.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában