Provokáció, fenyegetőzés, támadások

2024.04.24. 13:00

„Évek óta terrorizálják a lakosságot” – írta elkeseredett olvasónk egy helyi bűnbandáról

Olvasói megkeresés érkezett szerkesztőségünkhöz, melyben egy elkeseredett abai lakos osztotta meg személyes tapasztalatait, miszerint egy helyi család férfi tagjai évek óta terrorizálják a lakosságot. Az eset kapcsán megkerestük az önkormányzatot és a rendőrséget is.

Feol.hu

Az önkormányzat szerint, a jelzett közbiztonsági probléma nem áll fenn

Forrás: FMH-archívum

– Szomorúan tapasztaljuk mi, abai lakosok, hogy szeretett városunk egy cigány bűnbanda játszóterévé vált, és a helyi rendőri szervek vagy nem tudnak, vagy nem akarnak a jelenséggel foglalkozni – kezdte szerkesztőségünknek címzett levelét olvasónk, aki a bosszúállástól való félelem miatt neve elhallgatását kérte. – Egy bizonyos család férfi tagjai már évek óta terrorizálják a lakosságot. Úton-útfélen minden járókelőbe provokatívan belekötnek, késsel fenyegetőznek, elesettebb embertársaikra támadnak, feljelentés esetén nem riadnak vissza a bosszúállástól sem. Ismerőseimnek és nekem is volt már konfrontációm velük, de a fent említett tények és családjaink megóvása érdekében inkább szemet hunytunk a történések felett.

Olvasónk az incidensek kapcsán úgy fogalmazott, hétről hétre olyan zajokat lehet hallani éjszaka az utcákon, mintha középkori csaták zajlanának a településen, ami félelemmel tölti el az embereket.

Az eset kapcsán elsőként az önkormányzattól kértünk írásbeli tájékoztatást arról, valóban fennáll-e a fent leírt probléma, érkezett-e ilyen vagy ehhez hasonló esetről lakossági bejelentés, illetve megkérdeztük azt is, hogy amennyiben a jelenség valós, tett-e a városvezetés lépéseket a kialakult helyzet megoldására. Az önkormányzat válaszában az alábbiakat közölte: „Tájékoztatom, hogy Aba településen levelében jelzett közbiztonsági probléma nem áll fenn.”

Feltettük kérdéseinket továbbá a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak is, tájékoztatásuk után írásunkat folytatjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában