Frissen Fejérből

2024.04.15. 15:53

Cser-Palkovics András további önkormányzati béremeléseket jelentett be közösségi oldalán

Az állam által biztosított támogatásokban nagy különbségek vannak a különböző szektorok között. Például az állam jelentősen emelte az óvodai pedagógusok béreit, korábban pedig az egészségügyben dolgozókét, azonban többek között a kulturális ágazatban még várat magára egy nagyobb volumenű béremelés.

Feol.hu

A városvezető közösségi oldalán publikálta az örömhírt

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

Székesfehérvár önkormányzata a lehetőségei szerint igyekszik enyhíteni ezen a helyzeten, tehát javítani minden dolgozójának juttatásait és jövedelmét. Ahogyan minden önkormányzati dolgozó, úgy a kulturális intézmények munkatársai is a korábbi több, mint duplájára, nettó 250 ezer forintra emelt cafeteriát kapnak idén. A minimálbér emelése a kulturális dolgozók mintegy harmadának is emelte a bérét, hiszen ekkora hányaduk juttatása köthető a mindenkori minimálbérhez. 

Az önkormányzat a vezetői réteg kivételével minden kulturális intézményi dolgozó számára tíz százalékos béremelést biztosít április 1-től december 31-ig. Azért határozott idejű az emelés, mert a most nyújtott bérfejlesztések nagyban függnek a helyi gazdaság teljesítményétől, így a helyi adóbevételektől. „Ha ezek engedik, természetesen fenn fogjuk tartani a jelzett juttatásokat 2025-ben is!” írta posztjában Cser-Palkovics András polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában