Két nagy arany Orbán Ferencnek: sárga muskotály és kékfrankos

2024.04.21. 17:00

Borverseny borbállal Lepsényben

Lepsényben régebben nagy hagyománya volt a borversenyeknek, a 2004-ben alakult Lepsény–Mezőszentgyörgy Borbaráti Klub évről évre megrendezte. A baráti klub megszűnése után a borversenyeknek is vége szakadt.

V. Varga József

Lengyel István, a zsűri elnöke szép borokról és követendő hagyományokról beszélt

Fotó: Pallas

A Pallas Természetvédelmi és Kulturális Egyesület elhatározása szerint, szeretnék ezt a szép hagyományt újra életre hívni, így szombaton első alkalommal rendezték meg a borbállal egybekötött borversenyüket. A borbírálat és az esti bál is jó hangulatban telt a megújult Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Borbírálat: szín, tisztaság, illat, íz, zamat és összbenyomás
Fotó: Pallas

A bíráló bizottságban a Szentmiklósi Borkedvelők (Sárszentmiklós) és az Öreghegyi Borbarát Klub (Enying) tapasztalt borbírái mellett helyet kaptak a helyi borosgazdák is. A zsűri elnöki tisztét Lengyel István, a sárszentmiklósi egyesület elnöke töltötte be.

Amint Veisz-Viczkó Barbarától megtudtuk: a lepsényi, mezőszentgyörgyi, enyingi és sárbogárdi gazdák 80 nemes nedűt neveztek a jeles alkalomra. A bírálat során 25 arany, 26 ezüst és 22 bronz minősítés született, 7 minta dicséretet kapott.

Lengyel István (b), a zsűri elnöke két nagy aranyhoz is gratulálhatott Orbán Ferencnek
Fotó: Pallas

A nagy aranyak között, a helyi nedűk versenyében, Orbán Ferenc vitte a pálmát, a Legjobb fehérbor cím sárga muskotályának, míg a Legjobb vörösbor cím kékfrankosának dukált. A Legjobb vidéki fehérbor Nagy Márió pinot blanc bora, a Legjobb vidéki vörösbor Erlich Róbert cabernet sauvignon bora lett. A Legjobb rozé bor elismerést Handa Csaba kékfrankos rozéja kapta.

Az eredményhirdetést a Farkastanya finom sertéspörkölt vacsorája követte, fellépett műsorával a Három Vidám Tenor – Bacsa Ferenc, Gabrieli-Kiss József és Kiss Zsolt –, a mulatságon a talpalávalót Sipos Tibor húzta.

Míves kancsók a legjobb boroknak
Fotó: Pallas

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában