Elképesztő

2024.01.30. 17:09

Szétverték a velencei kerékpáros pályát - megdöbbentő fotókon a pusztítás

Elképesztő pusztítást végeztek a velencei pumpapályán a rongálók. A tönkretett kerékpáros központot ezért be kell zárni egy időre.

S. Töttő Rita

Fotó: Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola engedélyével

A Velencei-tó környékének egyetlen pumpapályáját a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola hozta létre közel 2 évvel ezelőtt. Az elkerített pályán azonban nemrégiben elképesztő mértékű rongálásra figyelt fel az üzemeltető. Valakik összetörték és ellopták az ivókutakat, szemeteseket, letörték és megrongálták a biztonsági kamerát, festékkel lefújták a konténereket, felfeszítették a raktárépületet, tönkretették a kerékpárpontot.

Fotó: Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola engedélyével

- Nagyon megrendít, hogy ilyen alakok élnek a térségünkben, akik ennyire nem becsülik más munkáját, befektetett pénzét és energiáját, tovább megyek, magántulajdonát, amelyet a köz szolgálatába helyez. Mindent meg fogok tenni a rendőrség és esetlegesen jelentkező szemtanúk segítségével, hogy kiderítsük, kik voltak a tettesesek, mert szeretném nyugodt szívvel visszaadni a pályát azoknak a fiataloknak, akik boldogan és gondosan használják, ahelyett, hogy kütyüznének a szobájukban vagy egy játékteremben – mondta zaklatottan a feol.hu-nak Rodics Eszter, a Népfőiskola elnökasszonya.

Fotó: Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola engedélyével

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola ugyanis a pumpapályát állami támogatásból, továbbá saját pénzügyi forrásaiból valósította meg, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy alternatívát nyújtsanak a helyi fiataloknak a szabadidő tartalmas eltöltésére és hogy segítsék a kerékpáros turizmus fellendítését. A mostani pusztítás után azonban be kell zárniuk a központot – tudtuk meg, ahogy azt is: a felújítás komoly anyagi áldozatokkal fog járni, ezért azt a döntést hozta az üzemeltető, hogy szigorú feltételekkel teszik lehetővé majd a látogathatóságát.

Fotó: Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola engedélyével

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában