Tovább szolgálják a társadalmat

2024.01.03. 14:00

Már elkezdődött a lebontott karácsonyfák elszállítása - ez lesz a sorsuk

Már elkezdődött a bontott karácsonyfák begyűjtése. A díszeiktől megszabadított növények tovább szolgálják az emberi társadalmat. Hogy hogyan? A Depónia elárulta.

S. Töttő Rita

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Már megjelentek a hulladékgyűjtők mellett a díszeiktől megfosztott fenyőfák, amelyek egy-két hete még családi karácsonyfaként álltak a lakásokban. Hamarosan – leggyakrabban január 6-a vízkeresztig – azonban a legtöbb sorstársát lebontják. A hulladékszállítást végző közszolgáltatók az idei esztendőben is gondoskodnak elszállításukról. Székesfehérváron és környékén a Depónia Nonprofit Kft. végzi a feladatot, s az ünnepeket követően elszállítja a fenyőfákat. Mint a feol.hu-nak elmondták ,az idei karácsonyt követően a tömbházas övezetekben már el is kezdődött a begyűjtés, ugyanis voltak már olyanok, aki lebontották a feldíszített fájukat és kihelyezték a hulladékgyűjtő edény mellé.

A tömbházas övezetekben a települési vegyes – vagyis a kommunális - hulladék gyűjtési napján történik a kidobásra ítélt fenyőfák elszállítása. A Depónia kéri, hogy a lakosság a gyűjtőedények mellé helyezze ki a fákat úgy, hogy az se a gyalogos-, se a járműforgalmat ne zavarja. Ne a járdára, úttestre, füves területre tegyék tehát – kérik -, hanem az edények mellé. A családi házas övezetekben és a Depónia közszolgáltatási területéhez tartozó további településeken pedig a fenyőfák elszállításának időpontját az adott település hulladéknaptára tartalmazza.

A szolgáltató továbbá kéri: a kidobásra ítélt karácsonyfákat minden díszítő elemtől szükséges megszabadítani, mert a későbbi hasznosítást, valamint a begyűjtést akadályozza az idegen anyag. A begyűjtött fenyőfák sem tűnnek el a hulladéklerakókban – tudtuk meg -, ugyanis energetikai hasznosításra szállítják őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában