Megoldódni látszik a probléma

2023.11.03. 15:00

Érkezhet a klíma a pátkai művelődési házba

Sokan fogtak össze Pátkán, hogy a téli időszakban se kelljen teljesen bezárni a művelődési házat. A támogatásoknak köszönhetően megoldódni látszik a programok idejére a fűtés kérdése.

S. Töttő Rita

Az Ivánka-kúria, ahol ma polgármesteri hivatal és könyvtár működik, de a közelben van a művelődési ház és a tájház is

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt nemrégiben megírtuk, felhívást tett közzé közösségi oldalán Nagy Dániel, Pátka polgármestere, hogy segítségre van szükségük művelődési házuk téli üzemeltetésével kapcsolatosan. Merthogy az épület gázfűtése túl nagy anyagi teher lenne a téli időszakban, ezt pedig az önkormányzat nem tudja vállalni. Így pedig veszélybe került az év végi programok, ünnepek megtartása.

A felhívásra sokan jelentkeztek: a legutóbbi bejegyzés szerint 45 személy – civil szervezet, illetve vállalkozás – utalt támogatást az önkormányzatnak, melynek köszönhetően a település vezetése két klímát szereltethet be az épületbe. Az így beérkezett összeg 414 ezer forint lett, melyet kiegészítettek a Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság képviselői, továbbá a polgármesteri és alpolgármesteri felajánlások. Így pedig közel 800 ezer forint segítség érkezett. A klímák beszerelése bruttó 916 ezer forintba kerül, tehát a projekt megvalósítása elindulhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában