Korszerű körülmények

2023.09.02. 13:00

Nyüzsgő gyereksereg kezdte meg a tanévet Pusztaszabolcson is

A végéhez ért a pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola felújítása, melyet pénteken, az iskola tanévnyitó ünnepségén adott át Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Kalamán Ferencné, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ gazdasági vezetője, Gódi Katalin, az intézmény igazgatója és Tüke László intézményvezető helyettes.

Feol.hu

Fotó: Molnár Krisztián/facebook

Molnár Krisztián közösségi oldalán emlékeztetett rá: egy 585 millió forintos pályázat kapcsán újulhatott meg a Lapos épület, korszerű tantermekkel bővült az iskola, amit még 2021. szeptember elsején vehettek birtokukba a gyerekek.  

"Majd további 80 millióból sor kerülhetett a régi iskolaépület földszinti padlózatának és vizesblokkjának cseréjére, ez a projekt pedig 2022. tavaszán fejeződött be. Tavasszal megérkeztek az új eszközök is mintegy 80 millió forint értékben. Ennek során többek között udvari játszótéri elemek, interaktív kijelzők; tanulói tabletek; laptopok; digitális kiegészítők, alsós tantermekbe csoportszőnyegek és babzsákfotelek kerültek beszerzésre, a teljes intézmény tekintetében 90 %-ban megvalósulhatott a bútorzat cseréje, új tanulói székek és asztalok, új szekrények, folyosói padok, számítógépasztalok, tanári asztalok és székek érkeztek, a technika tanteremben pedig kialakításra került a tankonyha." - írta posztjában a vármegyei közgyűlés elnöke, majd hozzátette: mára teljes egészében megújulhatott az intézmény. Mint írta, egy 2019-ben megvalósult pályázatnak köszönhetően, közel 120 millió forintos támogatásból már korábban megvalósult az iskola energetikai korszerűsítése, így teljes egészében korszerű, színvonalas, a kor elvárásainak megfelelő, 21. századi körülmények között kezdhetik meg a diákok az idei tanévet.  

A helyszínen készült fotók a bejegyzésre kattintva megtekinthetők:

Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester közösségi oldalán pedig örömét fejezte ki, hogy az általános iskola gyerekseregét egy uniós pályázat jóvoltából egy vadonatúj játszótér is fogadta pénteken. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában