Hét napirendet tárgyaltak

2023.06.23. 14:52

Fejlesztésekről és óvodai férőhelyek bővítéséről is döntött Perkáta testülete

Hét napirendi pontot tárgyalt rendkívüli ülésén Perkáta képviselő-testülete. A legfontosabb döntéseket Oláh István polgármester összegezte.

Héjj Vivien

Az önkormányzat árajánlatokat kér a Szent István utca egy-egy szakaszának aszfaltozására (képünk illusztráció)

Fotó: Elekes Gergő / FMH-archív

A technikai jellegű döntéseken túl a testület a Magyar Falu Program pályázati felhívásáról is tárgyalt. Az út, híd és járda építésére, felújítására kiírt pályázati felhívás kapcsán az a döntés született, hogy az önkormányzat árajánlatokat kér a Szent István utca egy-egy szakaszának aszfaltozására, így várhatóan az említett szakasz felújítására pályáz a település.

A védőnői feladatok ellátása kapcsán a testület felhatalmazta a polgármestert, hogy a feladatellátás átadásához kapcsolódóan, a vármegyei védőnői szolgálatba való bekapcsolódás részeként a védőnői szolgálat telephelyén bérleti szerződést kössön a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházzal.

A testületi ülésen egy helyi lakos a településen üzemelő főzőkonyha kapcsán kifejezte az adagokkal kapcsolatos nemtetszését. Felvetésére reagálva elhangzott, az adagokat a törvényben meghatározott mennyiségben osztják ki úgy a felnőtteknek, mint az óvodás és az iskolás gyermekeknek.

A testület továbbá az Általános Művelődési Központ kezdeményezésére 10 százalékkal megemelte a Szivárvány Óvoda gyermeklétszámra vonatkozó férőhelyeit, és döntés született arról is, hogy a helyi főzőkonyha üzemeltetője a továbbiakban az Általános Művelődési Központ lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában