Frissen Fejérből

2022.03.04. 20:00

778 millióból újítják fel Rácalmáson a főutat

A közeljövőben több mint 3 kilométernyi út újul meg a településen: a 6-os úttól Rácalmás központjáig, valamint onnan Kulcs irányába, a város határáig tartó szakasz rekonstrukciója 778 millióból valósul meg.

DH

Molnár István, Schrick István, Mészáros Lajos és Molnár Krisztián Rácalmáson jelentették be a jó hírt

Forrás: DH-Archív (LI)

Erről tartott sajtótájékoztatót kedden a rácalmási városházán Schrick István polgármester, Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, Mészáros Lajos országgyűlési képviselőjelölt és Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

 

A polgármester kiemelte, hogy nagy szükség van erre a fejlesztésre, az önkormányzat ezt saját forrásból nem tudta volna megvalósítani, a szóban forgó útszakasz, a város főútja pedig az elmúlt 25 éveben igencsak elhasználódott, ami nem is csoda, hiszen naponta 3-4 ezer autó is használja ezt az úttestet. Molnár Krisztián bejelentette, hogy 778 millió forintos támogatásban részesül a település és a Magyar Közút Nonprofit Zrt, hogy a felújítást elvégezzék. Ennek keretében megújul a Fő utca teljes hossza és a Széchenyi tér, valamint második lépcsőben a Koltói Anna utca és a Kulcsi út.

 

Mészáros Lajos, mint mondta, az elmúlt időszakban többször is járt Rácalmáson és találkozott a helyi polgárokkal, akiknek kifejezett fejlesztési kérése és igénye volt, hogy ez az útszakasz lehetőség szerint mihamarabb megújulhasson.

 

Molnár István elmondta, a tervezési közbeszerzés folyamatban van, őszre elkészülhetnek a tervek. A kivitelezői közbeszerzés lezárulta után, 2023 tavaszán kezdődhet meg a terepen a munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában