Frissen Fejérből

2021.11.02. 08:00

Megváltozott a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fenntartója

Új fejezet kezdődött el a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ életében: november elsejétől fenntartóváltás történt.

Tihanyi Tamás

Fotó: Pixabay

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ nyolc egységében végzi a székesfehérvári Tüzér utcában a gyermekvédelmi szakellátás és az otthont nyújtó ellátás gyakran emberpróbáló feladatait.

November elsejétől a fenntartói kötelezettségeket az idén már huszonöt esztendős és annak idején a Fejér megyében alapított Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Országos Szociális Intézményfenntartó Központ látja el. Az elnevezés változik, de az alapvető cél nem: a „Befogadlak” Baptista Gyermek­otthon egyházi fenntartóként hitelveihez és meggyőződéséhez igazodóan a krisztusi szeretetparancs és a gyermekek védeleméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvények alapján végzi majd tevékenységét. A negyvennyolc gyermek befogadására alkalmas intézményben dolgozók elsődleges célja az élet védelme, biztosítani a gyermekek számára azokat a feltételeket, melyek testi, lelki, erkölcsi fejlődésükhöz elengedhetetlenek.

A baptisták Velencén, Seregélyesen, Sárosdon oktatási intézményt, utóbbi két helyen óvodát, Székesfehérváron fogyatékkal élő gyermekek napközijét működtetik, a segélyszervezet országos logisztikai központja pedig másfél éve Pákozdon épült fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában