Színvonalas munkájukat díjjal ismerték el

2020.11.05. 07:25

A megbecsülés jele a Fejér megyei könyvtárosoknak átadott díj

A járvány sajnos sok hagyományt megszakított idén, ám az áldozatos munka elismerésének a rendkívüli helyzet sem szabhat gátat. Átadták a Tóth György-emlékérmet és a KSZR-ben dolgozók díját.

Héjj Vivien

Süle Zsuzsanna és Laky Éva, a két elismert

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében adták át szerdán a könyvtárosok munkáját elismerő Tóth György-emlékérmet és a Könyvtári Szolgáltatási Rendszerben (KSZR) dolgozók díját.

Buriánné Tarró Edit, a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója köszöntőjében elmondta, a díjátadó idén rendhagyó körülmények között zajlik, ugyanis hagyományosan az őszi megyei továbbképzésen, a kollégák jelenlétében kerül sor a rendezvényre, ám idén ez az esemény elmaradt. Hangsúlyozta, az elismerés minden kollégának szól, hiszen a díjazottak példaképeik a kollégáiknak, az ő megbecsülésük jele ez a díj, melyet a munkatársaik szavazatai alapján ítél oda a kuratórium.

Süle Zsuzsanna és Laky Éva, a két elismert
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Tóth György Emlékérmet idén Laky Éva, a Vörösmarty Mihály Könyvtár munkatársa kapta.

– Meglepően nagy örömmel fogadtam ezt az elismerést, nem hittem, hogy ennyire meg fog hatni. Ez a negyvenedik évem, amit a könyvtárban kezdek, ez a díj a megkoronázása az itt végzett munkámnak – fogalmazott a díjazott. „Éva a feldolgozó munka alappillére, hegyeket képes megmozgatni, minden erejével a könyvtárért dolgozik. Szakmai alázata, egyenes jelleme, tudása, munkabírása mindenki előtt példaértékű” – hangzott el.

A KSZR-ben dolgozók díjazottja Süle Zsuzsanna lett, aki 2017 óta dolgozik könyvtárosként Sárszentmihályon. Nagy hangsúlyt fektet a könyvtár népszerűsítésére: szerkeszti az intézmény közösségi oldalát, programokat szervez.

– Fontos a kapcsolattartás az olvasókkal, és az, hogy a közösségi teret kultúrával töltsük meg, s ennek üzenetét átadjuk mindenkinek. Ha szeretetet adunk, azt vissza is kapjuk – mondta Süle Zsuzsanna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában