Ez aztán a buli!

2018.05.31. 20:51

Hordót gurítottak végig elsőnek a felújított utcában Bakonycsernyén

Söröshordó gurult elől, utána jöttek az emberek. Hiszen azt, aki elsőként megy végig egy új úton, balszerencse éri. Így is lett, a hordót csapra verték.

B. Kiss László

A söröshordót az utca végén, a sportpálya büféjében verték csapra

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Hordógurítás színesítette Bakonycsernyén csütörtök délután a felújított Ifjúság utca avatását. Az ünnepségen nemcsak helyiek jelentek meg, de ott volt az országgyűlési képviselő, a járási hivatal vezetője, a rendőrkapitány és két szomszédos település polgármestere is. Turi Balázs, Csernye polgármestere beszédében felidézte az utca történetét. Még 1980 előtt parcellázták ki az Ifjúság utcában az első telkeket, a házhelyek kimérése két további ütemben folytatódott, mivel igény mutatkozott rá. A falunak különösen szépséget kölcsönöz, hogy két vízfolyás, a Gaja-patak és a Súri-vízfolyás is keresztül szeli – folytatta a község elöljárója, aki felidézte 2010 csapadékos áprilisát is, amikor a két patak kilépett a medréből.

A söröshordót az utca végén, a sportpálya büféjében verték csapra
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Az árvízveszély idején az Ifjúság lakói összetartásból, szolidaritásból jelesre vizsgáztak: egymás segítségére siettek, házról-házra járva segítettek egymásnak a javak mentésében – derült ki a beszédből. Az utcában először csak földút volt, később arra kavics került, majd az utcát betonnal kevert aszfalttal burkolták. Ez a burkolat azonban 2017 telén – a sok eső meg a fagy hatására – igen megrongálódott, kikátyúsodott. Ezt követően döntött úgy a testület, hogy pályázatot nyújt be a belügyminisztérium vis maior alapjához. 27 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyertek az utcára, de azzal a kikötéssel, hogy az újraaszfaltozott út nem lehet szélesebb, mint előtte. A támogatás összegét ezen feltétel betartása mellett is 17 millió forint önerővel volt szükséges kiegészíteni – mondta el polgármester. Az ünnepség résztvevőit Törő Gábor országgyűlési képviselő rövid beszédben köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában