Hétvégi összefoglaló

2023.08.07. 10:41

Közel nyolcvan helyszínre riasztották a tűzoltókat a hétvégén Fejérben

A legtöbb esetben útra dőlt fák és leszakadt ágak miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a megyében.

Déri Brenda

Fotó: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Csókakő

A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a péntek éjszakai, szombat hajnali vihar miatt közel nyolcvan helyszínre riasztották a tűzoltókat Fejér megyében, azon belül is leginkább a megye déli részére. 

– Az erős szél leginkább a vármegye déli részén okozott károkat. A legtöbbször útra dőlt fák, leszakadt ágak miatt kérték a tűzoltók segítségét. Pusztaszabolcson és Nagylókon összesen hét családi ház tetőfedését kezdte meg a szél. A tűzoltók szombat estig címről címre haladva dolgoztak a viharkárok elhárításán. A dunaújvárosi, a sárbogárdi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók a kidőlt fákat, épületekre szakadt, forgalmat akadályozó ágakat motoros láncfűrésszel feldarabolták, több helyen a lefújt cserepeket igazították vissza a lakóépületek tetőszerkezetén, vagy a fóliázásban nyújtottak segítséget – derült ki a katasztrófavédelem válaszából.

Ami pedig a vasárnapot illeti, még négy esethez – leszakadt ágak, megdőlt fák – riasztották őket. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt. 

Vezető képünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!