Vastaps és több száz látogató

2024.05.22. 12:00

Megint olyan volt Nagykarácsonyban, ami eddig még nem

Ragyogó napsütés köszöntötte a II. Ma No Ka Lovasnapra érkezőket a pünkösdi hosszú hétvégén a nagykarácsonyi sportpályán. A szervezők ismét nem a levegőbe beszéltek, megint olyan volt a településen, ami eddig még nem: minden, ami ló, és lovas dolog.

Kecskés Zoltán

A legjobban várt bemutató Hamza Viktória szabadidomító száma volt.

Fotó: Fülöp Lajos

Az esemény reggel 9.00-kor nyitotta meg kapuit, mely a vásári forgatag mellett ugrálóvárral, trambulinnal, kézműveskedéssel várta a gyermekeket, valamint lovaglással, hintózással, lovaskocsikázással kicsiket és nagyokat egyaránt. A délelőtt egy nagyon látványos programot tartogatott, Borbély Balázs patkolókovács a nézők gyűrűjében készített el egy patkót egészen nulláról.

Már kora reggeltől kezdődtek az események
Fotó: Szervezők

A finom ebédekkel tűzdelt szünet után a himnuszt és Scheier Zsolt polgármester köszöntőjét követően kezdetét vette a lovasbemutatók egész sora, mondanunk sem kell, élményszámba mentek, show volt a javából! Szopori Zsolt kettesfogathajtó bemutatóját Takács Róbert díjugrató száma követte, majd Rencs Tibor westernlovas kápráztatta el a közönséget. Újra vendég volt Szántó József parádés négyesfogatával a kilátogatók nagy-nagy örömére. Idén a legjobban várt bemutató Hamza Viktória szabad-idomító száma volt, aki megmutatta, milyen különleges is lehet ember és lovak valamint kutyák kapcsolata. Imádta őt a közönség! A tombolahúzás nyereményei sok nézőnek okoztak örömet, melyet követően kalapács alá került egy 165 patkóból álló mesés virágállvány Fridrich Norbert kezei alól, mely a lovaspálya idei középdísze volt. A napot a Sárosdi Csikósok verhetetlen csikós bemutatója zárta, mely után a lovasnap minden négylábú szereplője bevonult egy tiszteletkörre melyhez a közönség hálás vastapsa adta az ütemet.

Minden volt ami a lovakkal kapcsolatos: fogathajtás, csikós bemutató, patkolókovács
Fotó: Szervezők

Fridrich-Czinkóczi Kata ötletgazda, főszervező csillogó szemmel és büszkén értékelte az eseményt, amelyet hosszú fárasztó előkészület előzött meg, de mint mondta, minden percért megérte: – Több mint 400 látogatónk volt, ami az időzítésre való tekintettel csodás! Végtelenül hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített nekünk, hogy napunk megvalósulhasson! Hatalmas köszönet az anyagi támogatásokért Czinkócziné Farkas Juditnak, Czinkóczi Zsoltnak, Trencsényi Máriának, Azurák Tamásnak, a dunaújvárosi Tesconak, a Beef-Farmer Kft-nek, a Totkafa Kft-nek, Gazdag Táp Kft-nek, Horváth-Péntek Nórának, a Bukor Tüzépnek és a HÁ Graphicsnak, és mindenkinek, aki hozzájárult! Nem kérdés, egy kis pihenő és jövőre jön a folytatás!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában