Kis- és közepes vállalkozásoknak

2024.04.29. 10:15

Újabb, a magyar gazdaságot erősítő programot indít a kormány

Újabb, a magyar gazdaságot, a kis- és közepes vállalkozásokat erősítő programot indít a kormány. Keddtől indul a GINOP Plusz program 1. prioritásához tartozó KKV Technológia Plusz Hitelprogram – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Kiemelték, az európai uniós forrásokból megvalósuló program keretei között a magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) 0 százalékos fix kamat mellett igényelhetnek kedvező finanszírozást új fejlesztéseik és értéknövelő beruházásaik megvalósításához.

A 155,54 milliárd forint keretösszegű program a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megjelölt fiókjaiban lesz elérhető – írják a közleményben.

Hangsúlyozták, a hitelprogram célja a magyarországi kkv-k termelékenységének és hozzáadott értékének növelése a technológiai és szervezeti megújítás támogatásán keresztül. További cél a vállalkozások korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása, lehetővé téve energiahatékonysági beruházásokat is.

A pályázó vállalkozások ügyletenként 10 millió és 100 millió forint közötti hitelösszeget igényelhetnek, a teljes futamidő alatt fix, 0 százalékos ügyleti kamat mellett. A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható, a keretösszeg legalább 65 százalékából pedig a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, azaz a Dél-Alföldön, a Dél-Dunántúlon, az Észak Alföldön, illetve Észak-Magyarországon projektet megvalósító vállalkozások részesülhetnek – írták.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy ezek a források a lehető leghamarabb elérhetőek legyenek, és hozzájáruljanak a hazai kkv-k megerősítéséhez és a nemzetgazdasági célok eléréséhez.

A kormány célja, hogy 2024-ben újraindítsa, 2025-ben pedig tovább emelje a gazdasági növekedés ütemét, ennek elérését támogatja a KKV Technológia Plusz Hitelprogram is.

Az igényléshez szükséges további információkat és a hitelprogram felhívását az MFB, illetve a kormány honlapján érhetik el az érdeklődők – tájékoztatott az NGM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!