Egyszülős Központ

2021.10.25. 10:46

Egyedülálló szülők mindennapjait teszik könnyebbé új podcastek (videó)

A rendszeresen jelentkező adások segítséget nyújtanak az élet minden területén. Szó lesz hasznos praktikákról, jogi kérdésekről és a lélek dolgairól is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Podcastekből álló sorozatot indított az Egyszülős Központ az egyedülálló szülők támogatására. Az adásokban körbejárják például a tartásdíjak behajtásával kapcsolatos, január elsejétől életbe lépő törvényi változásokat is.

Októberben a központ elindította a pénzügyi coachingot és a Pénzügyekről okosan című szolgáltatását, amelyek az egyedülálló szülőknek segítenek a pénzügyi kérdésekben eligazodni. Ezekhez kapcsolódva a megélhetés rendezésével és a jövő pénzügyi megalapozásával is foglalkoznak majd.

A sorozat első részében az egyszülős létről beszélget Nagy Anna, a központ vezetője és Győri Ildikó pszichológus.

Az adásban olyan kérdésekre keresik a választ, nehéz-e egyedülálló szülőnek lenni, hogyan lehet könnyebben megbirkózni a hétköznapokkal vagy lehet-e boldog, kiegyensúlyozott a gyermek ebben az élethelyzetben.

A második rész fókuszában az elvált szülők kapcsolata szerepel. A beszélgetésből kiderül, szükséges-e a harc, lehet-e együttműködni, és ha igen, hogyan.

Az adások az Egyszülős Központ honlapján érhetőek el.

A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt azzal a céllal, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, amelyekből hiányzik az egyik szülő. Azóta a központ több mint 70 különböző szolgáltatásával mintegy 22 ezer egyszülős családot ért el. Magyarországon ma az egyszülős családok száma körülbelül 300 ezer.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!