Folytatódott a hagyomány

2024.04.17. 14:24

Tíz csapat mérte össze tudását az adonyi olvasási versenyen

Az idei esztendőben immáron huszonegyedik alkalmához érkezett az Adonyban megrendezett Bálint Ágnes Olvasási Verseny, melyre ezúttal is szép számmal érkeztek diákcsapatok.

Héjj Vivien

A helyi iskola Hópárducok csapata második helyen végzett

Fotó: Bacskóné Steiger Bea

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg az Adonyi Szent István Általános Iskola és AMI, valamint a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtár közös szervezésében életre hívott olvasási versenyt, mely – a művelődési házhoz hasonlóan – a település szülötte, Bálint Ágnes író nevét viseli.

A megmérettetésen tíz csapat mérte össze tudását az írónő Egy egér naplója című meseregényével kapcsolatos, játékos feladatok megoldása során. Érkeztek tanulók többek között Bajáról, Perkátáról, Rácalmásról, Beloianniszból és Besnyőről is, s természetesen a helyi iskola diákjai is képviseltették magukat.

A versenyen harmadik helyezést ért el a Siklósról érkező, Refiász névre keresztelt csapat, másodikak lettek az adonyi Hópárducok, az első helyet pedig a Hosszúpályi képviseletében versenyző Egbert és barátai csapat érdemelte ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában