Családi kikapcsolódásnak is kiváló

2024.04.15. 19:00

Retró kiállítás és ügyességi vetélkedő – színes programok várják az érdeklődőket Sárosdon

Ügyességi és erőt próbáló feladatok, látványos bemutatók és foglalkozások várják a helyi és környékbeli érdeklődőket a sárosdi „Retro kavalkádon”. Az április 20-i program részleteiről a szervezőket kérdeztük.

Héjj Vivien

A képen látható, sárosdi tulajdonban lévő autó is ott lesz a szombati kavalkádon

Fotó: Juhász László

Már több éves hagyományra tekint vissza a retró nap Sárosdon, az ötlet Juhász László helyi lakostól származik, aki a sárosdi erős emberek baráti körét vezeti. Kezdeményezése nyomán 2017-ben szervezték meg a településen első retró napot tánccal, erős ember bemutatóval, retró látnivalókkal.

– Célunk, hogy a családok együtt töltsenek egy kellemes napot, megismerjék a veterán autókat, motorokat és azok tulajdonosait. Olyan régiségek is lesznek, amelyeket a mostani fiatalság eddig talán még nem is látott. Több helyi lakó hoz régiségeket, képeket a világháború utáni Sárosdról, 80 éves dízelmotort, oldalkocsis és pótkocsis motorokat – tudtuk meg Juhász Lászlótól, az esemény egyik szervezőjétől.

– Nagyon sok programmal készülünk még: virtus vetélkedő, amatőr szkander és nagyon sok kézműves látnivaló. Lesz fegyveres arzenál kiállítás, honvédségi toborzás, s a helyi civil szervezetek közül is sokan eljönnek, például a Sárosdi Önkéntes Tűzoltók, a polgárőrök, a kézműves egyesület és a Sárosd Kapa-Kupa szervezői, akik kisvonattal viszik körbe a gyerekeket – tette hozzá a program megvalósításában ugyancsak szerepet vállaló Varga-Hajdu Réka, a Sárosdi Művelődési Ház közösségszervezője.

Az egyik leglátványosabb programelemnek ígérkezik a már említett virtus vetélkedő, melyben párok mérhetik össze ügyességüket: lovaskocsit húznak, talicskán tolják egymást, s kanállal, bójákat kerülgetve juttatnak célba tojásokat.

A szervezők minden korosztályra gondoltak, kicsik és nagyok egyaránt találhatnak számukra érdekes és izgalmas kikapcsolódást a programelemek kavalkádjában. Az esemény április 20-án, szombaton 10 órakor kezdődik. A megnyitó után dekázó verseny várja az érdeklődőket, majd fellép a Búzavirág tánccsoport. A délután során színpadra lép a retró Trio zenekar, s a kiállított veterán autók és motorok közönségdíjazása sem marad el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában