Sárszentmihály

2024.04.17. 10:30

Páli Zoltánt bízták meg a helyi Polgári Védelmi feladatok szervezésével

Önként is lehetett és lehet jelentkezni a Polgári Védelmi alapképzésre, amit Páli Zoltán ezredes tart majd májusban.

Bokányi Zsolt

Fotó: Az önkormányzat

Polgári védelmi alapképzést tartanak május 22-én 17:00 órakor a közösségi ház nagytermében azoknak a sárszentmihályi és sárpentelei lakóknak, akiket állampolgárként beosztottak vagy önként jelentkeztek a feladatra. A települési polgári védelmi szervezetének minimum létszámát a település katasztrófavédelmi besorolása alapján a 62/2011. BM rendelet 18. § szerint határozták meg, ez Sárszentmihály-Sárpentele esetében minimum 50 fő.

A polgári védelmi kötelezettség az alaptörvényből fakadó személyes kötelezettség az emberi élet és a létfenntartáshoz szükséges anyagi javak védelme érdekében, amely magában foglalja az adatszolgáltatási, bejelentési és megjelenési kötelezettség mellett a polgári védelmi szolgálatot is. Óber Andrea polgármester a feladatok helyi szintű szervezésével, irányításával, az érintettek tájékoztatásával és a polgári védelmi alapképzés megtartásával egy sárszentmihályi szakértőt, Páli Zoltán ÖMT ezredest bízta meg.

A részletekről az érintettek az alapképzés időpontjáig még további tájékoztatást kapnak. Illetve a kérdéseket és információkat a témakörben a [email protected] e-mail címen lehet kérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában