Értékelik a kiemelkedő munkát

2024.04.17. 13:00

Elismerő címeket alapított az önkormányzat, várják a jelöléseket

A község önkormányzata a Szabadegyházáért kiemelkedő tevékenységet végző, vagy maradandót alkotó személyek és közösségek munkájának megbecsüléseként kitüntető címeket alapított. A lakosság jelöléseit április végéig várják.

Héjj Vivien

Kitüntető címekkel ismeri el a helyiek értékteremtő munkáját az önkormányzat

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH-Archív

Márciusi ülésén döntött Szabadegyháza képviselő-testülete arról, hogy a településért kiemelkedő tevékenységet folytató, vagy maradandót alkotó személyek és közösségek munkájának nagyra becsülése és méltó elismerése jeléül, tevékenységüket a jelen- és utókor elé példaként állítva, helyi kitüntető címeket alapít.

A Szabadegyháza díszpolgára cím annak a magyar vagy külföldi természetes személynek adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával vagy egész életművével Szabadegyháza településen, országosan, vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárul a település jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll vagy állt. Az elismerés posztumusz is adható, a cím birtokosának díszoklevél és emlékplakett jár.

A Szabadegyháza településért elismerő cím annak a természetes személynek vagy közösségnek adományozható, aki a település gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődése érdekében hosszabb időn át kiemelkedő tevékenységet folytatott, és e tevékenységével általános elismerést vívott ki, mellyel jelentősen hozzájárult a település szellemi, erkölcsi és anyagi értékének gyarapításához, hírnevének öregbítéséhez. A címet elnyerő személy vagy közösség ugyancsak díszoklevelet és emlékplakettet kap.

Április 30-ig fogadja a település polgármestere a javaslatokat arra vonatkozóan, kik érdemesek az elismerő címek elnyerésére. A javaslattételnek tartalmaznia kell a kitüntetésre javasolt, valamint a javaslatot tevő nevét vagy megnevezését, azonosító adatait, elérhetőségét, a javasolt kitüntetés megnevezését, valamint a díj adományozására vonatkozó indoklást.

Az elismerő címeket a Szabad1 Napon adja át a település polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában