ROADPOL

2024.04.15. 13:00

Autósok, figyelem! – pénteken jön a 24 órás Speedmarathon akció

Több éve bevett gyakorlat már hazánkban is az a Németországból indult kezdeményezés, melyben a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy arra tegyenek javaslatokat, hogy hol végezzenek sebességmérést a ROADPOL keretében zajló Speedmaratonon.

Déri Brenda

Illusztráció!

Fotó: Palocsai Jenő (FMH-Archív)

Mint azt április elején megírtuk a rendőrség ebben az évben is megtartja Speedmarathon akcióját, mely során április 19-én 6 órától 2024. április 20-án 6 óráig, 24 órán át a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. De még mielőtt izzítanák a sebességmérőket kíváncsiak, hogy milyen helyeket javasolnak az emberek – derül ki a közleményükből.

A beérkezett javaslatokat összevetik a közlekedésbiztonsági helyzettel, majd kijelölik a helyszínt – nyilatkozta még tavaly lapunknak az akció kapcsán Csibrik Csaba alezredes, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztály, Székesfehérvári Autópálya Osztály alosztályvezetője.

Tavaly egyébként a Berényi út, Lovasberény, a fehérvári Seregélyesi út, Szabadbattyán, Kőszárhegy és Polgárdi szerepelt azon helyszínek között, ahova tervezte a mérést a rendőrség. 

Ami az ezen a héten esedékes április 19-i Speedmarathont illeti a javaslatétel ideje már lezárult, előjáróban azonban a rendőrség azt írja honlapján, hogy a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a 24 órás Speedmarathon alatt az ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!