Zene

2016.08.13. 15:50

A Quimby 25 évnyi szenvedélyes és szerelmes kalandja

Az idén 25 évvel jubiláló Quimby zenekar is fellépett a Fezenen. A csapat dolgozik új lemezén, s készül a novemberi születésnapi bulira, amit az arénába terveznek.

Bokros Judit

A dunaújvárosi gyökerű zenekart a jubileum alkalmából arra kértük, jellemezzék pár szóval az elmúlt 25 évet. A válaszokat Kiss Tibor gitáros- énekestől kaptuk, aki így fogalmazott:

Szenvedélyes, álmatlan, ártatlan, szerelmes, elromlott, megjavított bölcs kaland. Az arénabeli koncertjük koreográfiájáról nem akart részleteket elárulni, inkább arra buzdított: minél többen menjenek el és nézzék meg őket. Annyi azért más forrásból kiderült, hogy nagyszabású, emlékezetes show-t ígérnek, színházi elemekkel megtűzdelve. A hagyományosnak mondható év végi dunaújvárosi koncert kapcsán annyit tudtunk meg: amennyiben megrendezik, meglepetésben biztosan nem lesz hiány.

Kiss Tibor és Kárpáti József, Dódi a fezenes koncerten. Ismét sokan buliztak a Quimby-féle muzsikára

A Quimby egyébként új lemezen dolgozik, ami a Bolhapiac munkanevet viseli. Információnk szerint november végén jelenik meg. Kiss Tibi úgy nyilatkozott: Négy szám már kiment az éterbe, kettő még hozzájön ősz elején, ezek már önmagukért beszélnek. A többit pedig szeptemberben dolgozzuk ki és vesszük fel.

A nyári fesztiválszezonban sűrűn követték, követik egymást a koncertek. Így élmény is bőségesen akad, ezekből a legjobbak mindig a zenével kapcsolatosak. Ha egyszerűen jól játszunk, az már élmény, ehhez jön még a környezet, az időjárás, az akusztika, a hangzás, a közönség milyensége, a meglepetés és az improvizációk szerencsés összecsendülése - fogalmazott Kiss Tibor, aki a jövőt firtatva annyit jegyzett meg: van még kreativitás a zenekarban, a keresgélés náluk alapállapot.

Címkék#Quimby

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!