Vörösiszap

2011.09.27. 07:34

Vörösiszap-katasztrófa: 10 embert gyanúsítanak

Újabb két embert hallgattak ki a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófával összefüggésben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó közveszélyokozás bűntett megalapozott gyanúja miatt - közölte a rendőrség kedden.

MTI

Megszüntette a rendőrség az állítólagos devecseri adományeltűnések miatt indított nyomozást, mert az adományok beérkezése nem bűncselekmény, hanem szállításszervezési problémák miatt maradt el - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI érdeklődésére.
A rendőrség januárban indított vizsgálatot annak kiderítésére: van-e valóságalapjuk azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint különféle adományok tűntek el a vörösiszappal tavaly októberben elöntött Devecserből. 
Orsós Károly tájékoztatása szerint az ügyben indított büntetőeljárás az elmúlt héten a nyomozás megszüntetésével befejeződött. 
Korábbi közlés szerint két bejelentés érkezett a rendőrséghez, a bejelentők mindkét esetben a településen közszájon forgó mendemondákról számoltak be, és az információk nem igazolták bűncselekmény elkövetését.
A hivatalból indított nyomozás célja volt tisztázni, hogy az adományok kiosztásával kapcsolatban történt-e bűncselekmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!