Foci

2017.11.18. 21:30

Tartalékosan is fölényes diadalt aratott a Videoton

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 16. fordulójában több meghatározó játékosát is nélkülözte a Videoton FC a DVSC elleni rangadón.

Ferencz Balázs

A Mezőkövesden ünnepelt Danko Lazovics (térdel) most újra pályára léphet

Fotó: vidi.hu

Fejes András és Géresi Krisztián is a kezdőben a kapott helyet a debreceni Nagyerdei Stadionban, hiszen a válogatott mérkőzésen megsérült Paulo Vinícius és Pátkai Máté sem épült fel, Suljic Asmir eltiltását töltötte, míg Ezekiel Henty a találkozó előtti utolsó edzésen szenvedett izomsérülést, így a Vidi keretéből több meghatározó játékos is hiányzott. A cserepadon Szolnoki Roland volt a legrutinosabb labdarúgó... A hasonló helyzetekre illő a megállapítás: tartalékos csapattal vette fel a küzdelmet a piros-kék egylet, azonban a fehérváriak erős kerete okán a „tartalékos” felállást sok élvonalbeli együttes megirigyelhetné.

Lendületesen kezdtek a csapatok, előbb Bódi kanyarintotta jobbról a labdát középre, ahol Könyves előbb átvette azt, majd estében lőtt 11 méterről, az immár válogatott Kovácsik Ádám védett. Az ellenakcióból Lazovics ugratta ki mesterien Géresit, aki zavartalanul vezette kapura a labdát, de 15 méterről Nagy kapusba lőtte. Az adok-kapok nem csillapodott, Mengolo lépett ki, s a ziccer végén Kovácsik fejjel védett. Aztán a következő villanás már góllal zárult. A 11. percben Lazovics parádés labdát tálalt Géresi elé, aki önzetlenül az érkező Scsepovics elé passzolt, a szerb támadó pedig 6 méterről lőhetett az üres kapuba, 0-1. A Loki rohant az eredmény után, Jovanovics távoli, Könyves közeli lövését kellett védenie Kovácsiknak. Aztán a 22. percben Fiola remekül hozta helyzetbe a középen meginduló Loic Negot, aki a kapust is kicselezve gurított a kapu közepébe, 0-2. Már-már úgy tűnt, a Vidit nem lehet megfogni, azonban egy gyorsan elvégzett szabadrúgásnál leblokkolt a védelem, Könyves pedig a hosszú sarokba helyezett a 26. percben, 1-2. A kiváló iramot az sem törte meg, hogy némi lökdösődés után Farkas játékvezetőnek kellett kiosztania néhány sárga lapot. A hajrában Mengolo 18 méteres lövését Kovácsik a hasával hárított vetődve.

Fordulás után Varga Kevin szállította az első helyzetet, jobbról lőtt egy pattogósat, a labda alig kerülte el a jobb kapufát. Az 59. percben aztán Marko Scsepovics újra biztossá tette a Vidi előnyét, Lazovics újfent remekbeszabott passzal mozgatta Géresit, aki jó ütemben centerezett, Scdepovics pedig Ferenczit megelőzve 6 méterről lőtt a hálóba, 1-3. A 64. percben egy szöglet nyomán Juhász Tőzsér mellett tűnt el a 16-oson belül, 11-es! Scsepovics higgadtan helyezett a bal alsó sarokba, mesterhármas, 1-4. A 82. percben Géresi forgatta meg Szatmárit, majd 14 méterről csavart a kapuba, megadva a kegyelemdöfést a Debrecennek, 1-5. A legvégén a csereként beállt Takács kozmetikázott 11 méterről, 2-5. A Videoton fölényes győzelemmel szakította le második számú üldözőjét, akit sorozatban kilencedik alkalommal győzött le bajnoki mérkőzésen.

JEGYZŐKÖNYV

DVSC-Videoton FC 2-5 (1-2)

Debrecen, Nagyerdei St., 3169 néző. V.: Farkas Á. (Tóth II, Szécsényi)

DVSC: Nagy S. – Ferenczi, Szatmári, Kinyik, Bényei – Varga K. (Sós, 79.), Tőzsér, Jovanovics (Csősz, 88.), Bódi – Mengolo (Takács, 63.), Könyves.

Vezetőedző: Herczeg András.

Videoton: Kovácsik – Fiola, Fejes, Juhász (Tóth B., 82.), Stopira – Nego, Varga J., Hadzic, Géresi – Lazovics (Szolnoki, 69.) – Scsepovics (Tamás, 78.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Gól: Konyves (26.), Takács (89.) ill Scsepovics (11., 59., 66. – büntetőből), Nego (22.), Géresi (82.)

Sárga lap: Tőzsér (30.), ill. Lazovics (30.), Scsepovics (31.), Fejes (55.), Nego (78.)

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában