Videoton

2014.02.09. 18:40

Nem bírt a Vidivel a Dinamó Moszkva

Marbella - Lejátszotta első felkészülési mérkőzését második spanyolországi edzőtáborozása alkalmával a Videoton labdarúgó-csapata. A fehérváriak az egyik legjobb orosz csapat, a Dinamo Moszkva ellen értek el gólnélküli döntetlent.

Bobory Balázs

Videoton FC Dinamo Moszkva 0-0

Videoton: Calatayud – Brachi (Szolnoki, 62.), Juhász (Tar, 62.), Caneira (Vinícius, 62.), Mamadu (Stopira, 62.) – Gomes (Hudák, 62.), Papp (Sándor, 30.) – Álvarez (Gyurcsó, 62.), Haraszti (Kovács, 62.), Nildo (Oliveira, 62.) – Zé Luis (Nikolics, 62.). Vezetőedző: José Gomes.

Dinamo: Berezovszkij (Sunin, 46.) – Fernandes, Wilkshire (Ionov, 61.), Lomic, Samba (Granat, 46.), Juszupov, Kaszajev (Zsirkov, 46.), Florescu (Zobnin, 61.), Katrich, Kuranyi (Kokorin, 46.), Dyadyun (Gyeniszov, 61.) Vezetőedző: Dan Petrescu.

 

Dzsudzsák Balázs ezúttal kimaradt a jóból...

A moszkvaiak magyar légiósa ezúttal nem jutott szóhoz csapatában, így csak a mérkőzés előtt és után találkozhatott honfitársaival, a pályán nem futott velük össze.

Azon a pályán, amely végtelenül mély és sáros volt a locsogó esőnek köszönhetően.

A külső körülmények ellenére élvezhető mérkőzést játszott a két együttes, hol a Dinamo, hol a Vidi dominált és támadott többet, de egyik csapat sem tudott betalálni a 90 perc során. A piros-kékeknél Brachi felső lécet lőtt, a másik oldalon Kokorin lőtt lesgólt, a hajrában pedig mindkét együttes eldönthette volna a mérkőzést, de végül szabályos találat nem esett, 0-0-val zárult a találkozó.

Értékes ez a döntetlen, főleg annak fényében, hogy az első edzőtáborozás alkalmával még nem születtek túlságosan fényes eredmények. Az összecsapáson ráadásul minden pályára lépő futballista hozzá tudott tenni valamit a csapat teljesítményéhez. Talán nem véletlen, hogy José Gomes vezetőedző is elégedetten nyilatkozott a vidi.hu-nak a mérkőzés után.

– Remek meccset játszottunk egy nagyon jó csapat ellen – kezdte a portugál mester. – Vasárnap az történt, amit már jeleztem az első edzőtábor után, vagyis hogy a másodikban pihentebben fogom pályára küldeni a csapatot. Fantasztikus játékosok szerepeltek a Dinamo csapatában, de szerintem ma mi voltunk a jobbak. Nagyon szervezett letámadást mutattunk be, veszélyes akciókat vezettünk és több nagy helyzetünk is volt. Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával és teljesítményével, ez a mérkőzés azt mutatta, helyes irányba haladunk. A csapatnak ugyanezzel a lelkesedéssel kell továbbra is dolgoznia, hogy elérhessük a céljainkat. Minden poszton két játékos szerepelt ma, és jó volt látni, hogy mindenki megértette, amit kértem tőle, és megoldotta a feladatát. Harcolnak a helyekért a csapatban, ami jó visszajelzés számomra."

A Videoton a következő mérkőzését szerdán, a kínai FC Guangzhou Evergrande ellen vívja 16.30-tól. Az ázsiaiak ellen tovább lehet csiszolni a csapatjátékot, be lehet gyakorolni a taktikát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!