Videoton

2016.07.15. 18:45

Izzon itthon is a futball-láz!

Székesfehérvár - Vasárnap 18 órától a hazai porondon is színt vall a Henning Berg által felkészített Videoton FC labdarúgócsapata.

Ferencz Balázs

Új idény, új remények. A Videoton FC háza táján nem titkolják, a honi pontvadászat élére pályáznak, a 2016-17-es NB I-es bajnokságban a Ferencváros megleckéztetésére készülnek a piros-kékek. Elsősorban persze, de azzal is mindenki tisztában van Fehérváron, ha a Fradi trónjára szeretnének huppanni, akkor nem szabad sokat hibázni a most rajtoló hadjáratban.

Már rögtön az első kanyarban megvillanthatja oroszlánkörmeit az Európa-Liga 2. selejtezőkörében a Csukaricskivel szemben 2-0-s előnyt szerző fehérvári alakulat. A Diósgyőri VTK látogat a felcsúti Pancho Arénába.

- Még nem tudom, kinek szavaz bizalmat a vezetőedző, de minden meccsen játszani szeretnék az idény során - jelentette ki a Csukaricski ellen csütörtökön gólpasszt jegyző Géresi Krisztián. - Mi vagyunk a jobb csapat, mindenképpen nyerni szeretnénk, magabiztos sikerre számítok. Más felállásban játszunk, mint az előző idényben, az elején kicsit döcögősen indult, de aztán ahogy teltek a hetek, ráérzett a csapat, mindenki rájött, hogy mi a feladata. Sokat gyakoroltunk, és már gördülékenyebb lett a játék. Napról napra egyre jobb lesz a csapat. Meg szeretnénk nyerni a bajnokságot!

Bódi Ádám (b2) megkönnyebült, megszerezte első gólját a Videoton mezében, vasárnap ismételne
Fotó: vidi.hu

Géresi Krisztiánt motiválja, hogy csatárposzton most erős versenyhelyzet alakult ki Feczesin eredményességével, Lazovics érkezésével, no és a a válogatott Priskin Tamás esetleges szerződtetésével. Az viszont nem doppingolja, hogy az őt stabil élvonalbeli játékossá formáló Horváth Ferenc - a DVTK jelenlegi mestere - ellen játszhat.

- Nála lettem NB I-es játékos, de nem jelent külön motivációt a csapata ellen játszani. Szurkolok a Diósgyőrnek, de nem ellenünk!

Minden bizonnyal az egész csapatnak, de Bódi Ádámnak különösen jót tett a bajnoki rajt előtti három tétmérkőzés. A DVSC-től nyáron szerződtetett szélső az EL-ben szerezte első fehérvári gólját.

- Megkönnyebbültem. Minden évben az a rigolyám, hogy minél hamarabb megrúgjam az első gólt, hiszen úgy érzem, amíg nem találok be, addig nem tudom magam elfogadtatni - vélekedett Bódi.- Szerencsére a harmadik tétmeccsemen sikerült megszereznem az első gólomat, ami nagyon fontos találat volt nekem és a csapatnak is. Most már biztosabb lábbal értékesítem majd a helyzeteimet - utalt a Diósgyőr elleni vasárnapi csatára Bódi Ádám.

- Új edző van a Diósgyőrnél, Horváth Ferenc pedig képes arra, hogy előjön egy-egy váratlan húzással. Itthon kell tartanunk a három pontot, ami azért is különösen fontos, mert komoly lélektana van a bajnoki nyitányon szerzett győzelemnek. A Diósgyőrt felforgatott csapatnak érzem most, nem tudjuk, hogy mire lehet tőlük számítani. Ha az agresszív védekezést és az aktív támadófutballt hozzuk, akkor nem lesz probléma. Ugyanakkor a mi csapatunkban is benne a váratlan-faktor. Ha jó napot fog ki a támadó négyes, akkor bármikor várható a Vidi játékában olyan, ami a nézőknek és a játékosoknak is tetszik.

No, akkor színpadra!

A DVTK háza táján nem volt felhőtlen a felkészülési időszak. Az alapozás közepén távozott Egervári Sándor vezetőedző, a helyét a Videoton FC előző trénere, Horváth Ferenc vette át. A játékoskeret gyengült a tavaszihoz képest, alapemberek távoztak a klubtól, többek között Barczi Dávid, Egerszegi Tamás, Novothny Soma és Koman Vladimir. Bár az érkezők közül, például Ugrai Roland, Lázár Pál vagy a grúz válogatott Murtaz Dausvili erősítést jelenthet, Horváth Ferencnek nem lesz egyszerű dolga. A Diósgyőr felkészülési mérkőzései is vegyesen sikerültek, három győzelem és
vereség mellett egy döntetlent értek el.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!