Videoton

2014.05.10. 19:24

Hozta a kötelezőt a Videoton

Zsinórban negyedik mérkőzését nyerte meg a Videoton FC a Kaposvári Rákóczi ellen az OTP Bank Liga 28. fordulójában, így a fehérváriak továbbra is harcban vannak a bronzéremért, míg a vendégek ezzel a vereséggel kiestek az NB I-ből.

Káldor András

Videoton FC — Kaposvári Rákóczi FC 2—0 (0—0)

Székesfehérvár, 2466 néző

Vezette: Farkas Á. (Varga Zs. dr., Márkus)

Videoton FC: Calatayud 0 — Brachi 6 (80., Gyurcsó, —), Juhász R. 6, P. Vinícius 6, Stopira 6 — Caneira 6, Vítor Gomes 6 — Álvarez 6, Nildo 5 (46., Zé Luis 6), F. Oliveira 7 — Nikolics N. 7 Vezetőedző: José Gomes

Kaposvár: Rusák 6 — Okuka 5, Mbemba 5-2=3, Badis 5, Mulemo 5 — Florean 5 (58., Bőle), Addo 4, I. Diallo 5, Firtulescu 5 (86., Hadaró, —) — Kink 4 (55. Murai), Balázs B. 5. Vezetőedző: Selymes Tibor

Sárga lap: Caneira illetve Kink, Badis, Okuka, Mulemo

A vendégek 9 pontra voltak a bennmaradást érő 14. helytől három fordulóval a szezon vége előtt, így az már az összecsapás előtt nyilvánvaló volt, hogyha vereséggel zárnak Fehérváron, akkor kiesnek az első osztályból. Ősszel nagy meglepetésre 1-0-ra győzött a Rákóczi, míg legutóbb 2008 őszén szerzetek pontot Sóstón, az azóta lejátszott négy fehérvári bajnoki mindegyikén győztek a piros-kékek.

Ha rápillantottunk a két csapat összeállítására szinte példátlan ténnyel szembesülhettünk. Mindössze négy magyar játékos volt a kezdőkben, ezzel szemben a teljesség igénye nélkül láthattunk a pályán ghánai, algériai, román, szenegáli, észt, belga-kongói labdarúgókat A fehérváriaknak mindenképpen nyerniük kellett, mivel a meccset megelőzően a Ferencváros győzött a DVTK ellen, és három pont előnyt kovácsolva, megelőzve a Vidit a harmadik helyre lépett fel. Ennek tudatában hajtaniuk kellett, de csak a 24. percben jegyezhettük fel az első, igazán nagy hazai helyzetet. Ekkor Álvarez 15 méteres félmagas lövését Rusák védte vetődve, bravúrral Rusák Edvárd. Ezzel lényegében el is lőtte puskaporát a Videoton erre a félidőre, így nem véletlenül kísérte éles füttyszó a szünetre levonuló csapatot. Aztán az 56. percben, ha nehezen is, de megtört a jég! Filipe Oliveira jobbról érkező beadását Nikolics Nemanja fejelte le a csereként beállt Zé Luisnak, aki ballal becsúszva, 2 méterről lőtt a kapuba. 1-0. A 74. percben ismét Oliveira volt a főszereplő, ezúttal is jobbról passzolt laposan középre Nikolics pedig jobbal, 10 méterről laposan a kapu bal oldalába passzolt. 2-0. Tíz perc múlva megfogyatkozott a Kaposvár, a gólhelyzetben kitörő Zé Luist rántotta le Mbemba, Farkas Ádám rögtön piros lappal jutalmazta. A folytatásban már igazán említésre méltó esemény nem történt, a lényeg azonban, hogy november 8. után ismét tudott nyerni a Vidi hazai pályán, és ezzel továbbra is élnek a dobogós reményei, míg a Kaposvár búcsúzott az NB I-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!