Videoton

2015.01.15. 19:15

Hátradőlésről szó sincs! Joan Carrillo az őszi hibák kijavításán dolgozik

Orvosi vizsgálatokkal, fizikai felmérésekkel kezdte a téli felkészülést a Videoton FC labdarúgócsapata. Joan Carrillo, a piros-kékek vezetőedzője exkluzív interjút adott a feol.hu-nak.

Bobory Balázs

- Hogy ízlett a pihenő? Sikerült feltöltődnie?

- Teljes mértékben - válaszolta a szakember. - Örültem, hogy sok időt tölthetek a családommal, a spanyolországi barátaimmal, azokkal az emberekkel, akiket a szezon közben keveset látok. Pihenésre mindenkinek szüksége van, így nekem is, de már nagyon vártam, hogy kezdődjön a felkészülés.

- Valamit nehezen képzelek el önről, történetesen azt, hogy nem elemzett futballmeccseket, és nem böngészett játékosprofilokat a szünidő alatt.

Joan Carrilo biztos abban, hogy a csapat elvégzi azt a munkát, ami az eredményességhez kell (Fotó: Koppán Viktor)

- Valóban, a fociban nincs megállás. Azt nem lehet megtenni, hogy vége a szezonnak decemberben, és legközelebb csak öt hét múlva foglalkozom újra a feladataimmal. Szeretném jól végezni a munkámat, így a mindennapjaim része a labdarúgás, akkor is, ha éppen szünet van.

- Mivel töltötte az első napját?

- Délelőtt az orvosi vizsgálatokkal kezdtünk, délután pedig fizikai felmérés következett. Pénteken hasonló a program, annyi különbséggel, hogy délután már tartunk egy átmozgató edzést. Nagyon fontos ebben az időszakban, hogy fokozatosan kapják a terhelést a játékosok. A szakmai stáb kielemezte az őszi mérkőzéseket, az összes hibát összegyűjtöttük, a tervünk az, hogy a spanyolországi edzőtáborban kijavítsuk ezeket. Szombattól a következő két hétben az erőnlét fejlesztése, illetve a technikai, taktikai rész kerül előtérbe.

- Az NB I-es csapatok közül vannak olyanok, amelyeknél már tíz napja zajlik a felkészülés. A Vidi azért kezd később, mert a szakmai stáb nem szeretné, hogy a hosszú téli munkától pont a bajnokság kezdetére váljon fásulttá a társaság?

- Teljesen tudatosan állítottuk össze a programunkat. Ismerjük a játékosaink fizikális, mentális állapotát, a labdarúgók az elmúlt bő két hétben már egyéni edzésterv alapján készültek. Úgy gondoljuk, hogy két és fél hét alatt olyan állapotba kerülnek, hogy bátran játszhatunk edzőmérkőzéseket. A második edzőtáborozásunk során már magán a játékon, a meccseken lesz a hangsúly.

- Milyen változások várhatóak a játékoskeretben, mely posztokon tudna elképzelni erősítést?

- Egyelőre két változás történt. Nagy Zsolt tavasszal kölcsönben Felcsúton játszik. Tehetséges fiatalemberről van szó, de valóban több játékidő kell neki, így megértem a lépést, ez az ő érdekét szolgálja. Kleinheisler László szintén a Puskás Akadémiához került, bevallom, én örültem volna, ha velünk marad, de a klub úgy döntött, hogy kölcsönadja, és én ezt maximálisan tiszteletben tartom. A további változásokat illetően nem tudok még mit mondani, az átigazolási időszak alatt sok minden történhet. Az igazolásokért a klubigazgató felel, az én feladatom, hogy a keretben található játékosokat a lehető legjobban felkészítsem, és a mérkőzések előtt összeállítsam a csapatot.

- Korábban az őszi hibákat emlegette. Lehet tudni, melyek azok a problémák, amelyeket orvosolni kell?

- Kezdjük a védekezéssel. Ugyan csak öt gólt kaptunk eddig a bajnokságban, de ezen a területen is bőven van javítanivalónk. A támadójátékunk sem volt rossz, mérkőzésenként átlagban 2,5 gólt értünk el, de van lehetőség az előrelépésre. Próbálunk fejlődni a labda-
kihozatalokban is, és nem mindegy, hogyan megy át a csapat védekezésből támadásba, illetve fordítva. Aki megelégszik az eddig elért eredményeivel és hátradől, az nem profi! Mi minden esetben fejlődni, javulni akarunk. Jelenleg vezetjük a bajnokságot, és sokan azt gondolják, hogy már el is dőlt az aranyérem sorsa, könnyű dolgunk lesz. Nem szabad elfelejteni: 13 forduló van még hátra, kemény mérkőzések várnak ránk, aki azt hiszi, hogy könnyű a helyzetünk, óriásit téved.

- Tudom, hogy nem szeret nagy távlatokban gondolkodni, mégis: lesz olyan pillanat a felkészülés során, amikor tudatosítani próbálja a játékosokban, mi a tétje a tavaszi szezonnak?

- Lesz ilyen pillanat. Mindenkinek maximálisan tisztában kell lennie azzal, mit szeretnénk elérni. Nem mintha ezt a játékosok maguktól nem tudnák, de nem árt néha erre ráerősíteni. Ha az ember szeme előtt ott lebeg a kitűzött cél, akkor az odáig vezető úton sokkal jobban tud dolgozni. Ezzel korábban sem volt probléma, olyan labdarúgók alkotják a keretet, akik keményen tudnak melózni, kiváló a hozzáállásuk az edzésmunkához, a mérkőzésekhez. Biztos vagyok abban, hogy ők és a szakmai stáb is elvégzik azt a munkát, amely az eredményes tavaszi szerepléshez kell.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!