Videoton

2015.08.17. 12:58

Burcsa Győző lemondott! (frissítve)

Székesfehérvár – Úgy tűnik, elsőként Burcsa Győző, a Videoton FC klubigazgatója vonta le a konzekvenciákat és beadta lemondását a gyengén szereplő bajnokcsapatnál. A vezetőedző Bernard Casoni hétfő estig még nem jutott erre az elhatározásra.

Bobory Balázs

Várható volt, hogy hétfőn történik valami a Videoton labdarúgó-csapatánál.

A szombati, Vasas elleni vereség világosan megmutatta, hogy jelen helyzetben nincs sok esély arra, hogy pozitív irányba mozduljon el a fehérváriak szekere, és mindenképpen drasztikus változtatásra van szükség.

A klub szakmai vezetésében elsőként Burcsa Győző gondolta úgy, hogy nélküle elindulhat felfelé a Videoton, és információink szerint már vasárnap benyújtotta lemondását, amit elfogadott az egyesület vezetősége.

A klubigazgató kommünikét adott ki indokairól:

„A Videoton FC NB I-es csapata a hétvégi, Vasas elleni vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került. A bekövetkezett eredmények a labdarúgásban természetszerűleg megoldást igényelnek.

A játékosállomány változásait nem tudtuk megakadályozni, ezért az idei szezon kezdetére a csapatépítésben komoly lemaradásunk alakult ki. Megbízatásom kezdete óta hosszú távú tervekben gondolkodtunk, amelynek eddig csak a kezdeti lépéseit tudtuk megtenni. Az elmúlt időszak alatt minden, a klub számára fontos döntésemet a klub vezetősége egyetértésével hoztam meg. Ezen döntések adták munkám irányvonalait. A szakmai munka minősége az edző felelőssége, s a klubunknál foglalkoztatott minden edző a szakmai munkájában mindig szabad kezet kapott.

Bízva a sikeresebb folytatásban, s a klub érdekeit figyelembe véve felajánlottam lemondásomat, melyet a klubvezetés elfogadott.

Burcsa Győző a későbbiekben köszönetet mondott az említett klubvezetésnek, családjának, és az őt támogató szurkolóknak. Egyúttal kifejezte, büszke arra, hogy részese lehetett a klub második bajnoki címe megszerzésének, ugyanúgy a székesfehérvári utánpótlásképző-központ beindításának.

Burcsa Győző tehát távozott, és nagyon valószínű, hogy nyári választottja, a vezetőedző Bernard Casoni sem marad a piros-kékek alkalmazásában. Úgy tudjuk, a francia szakember hétfő reggel Garancsi István tulajdonosnál járt raporton, és minden bizonnyal nem arról zajlott az eszmecsere, miként folytatódhat a közös munka. Sokkal inkább egyetlen kérdés merülhetett fel: Casoni mekkora fájdalomdíj ellenében hajlandó kilépni szerződéséből. Ha egy átlagos Vidi-drukkert megkérdeznénk, minden bizonnyal azt válaszolná, hogy inkább a gall mesternek kellene fizetnie az elmúlt hetek tevékenységéért...

Közben a zuhanyhíradóban már röpködnek a nevek. Sokan tudni vélik, hogy szakmai igazgatónak visszatér az első bajnokcsapat irányítója, Mezey György, a vezetőedző pedig korábbi pályaedzője, a Bundesliga-tapasztalatokkal is rendelkező Bódog Tamás lesz. Más fórumokon hallani a korábbi Vidi-csatár, a jelenleg Szigetszentmiklóson dolgozó Horváth Ferenc nevét is.

Bárhogy lesz, innen lefelé nem vezethet út, csak bízhatunk benne, hogy lassan talpra áll a bajnoki címvédő fehérvári futballcsapat, és ismét meghatározó szereplő lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!