Videoton

2014.08.12. 14:15

Nikolics Nemanja mérlege: 3 mérkőzés, 3 gól

Székesfehérvár - Az előző szezon gólkirálya, Nikolics Nemanja tovább termel a Videoton labdarúgó-csapatában, a támadó a DPASE, a Pápa és a Győr hálóját is megrezgette.

Bobory Balázs

Nikolics Nemanját hétfőn este, a válogatott edzőtáborában értük utol.

- Akkor most 99, vagy 100 az NB I-es góljaianak a száma?

- A hivatalos nyilvántartás szerint 99-nél járok, úgyhogy maradjunk ennyiben, a sportnapilap számolja száznak.

- A következő szezonban eléri a kerek számot?

- Nagyon remélem, viccesen azt is mondhatnám, ha a sor folytatódik, akkor Nyíregyházán is betalálok, hiszen az első három fordulóban mindannyiszor sikerült eredményesnek lennem. Komolyra fordítva a szót: minden mérkőzésre úgy készülök, hogy gólt, vagy gólokat akarok szerezni, a csapattal pedig mindig a győzelem a cél. A Nyírségben a legfontosabb a három pont begyűjtése lesz, a Győr elleni rangadó után főleg jó lenne ismét nyerni. A másodlagos szempont, hogy gólt rúgjak, ha nem sikerül, nem fogok görcsölni, hogy nem értem el a százas határt, majd elérem két, vagy három forduló múlva.

Nikolics Nemanja friss és lendületes, de a legfontosabb: továbbra is nagyon gólerős a játéka (Fotó: Molnár Artúr)

- Már az edzőmérkőzésen is termelte a gólokat. Érezte, hogy ez egy kifejezetten jó szezon lehet nem csak ön, hanem az egész Videoton számára?

- A csapattal együtt azért dolgozunk, hogy egy jó szezonunk legyen. Ne felejtsük el, még csak három forduló után vagyunk, vagyis korai bármit kijelenteni. Tény, jól startoltunk, kilenc pontot csak mi és a Paks tudtunk gyűjteni. Úgy érzem, hogy a jelenlegi Videoton sokra lehet képes, de tényleg rengeteg munka vár még ránk.

- Térjünk át az ETO elleni diadalra. Ha jól láttam, nagyon mérges volt a második félidő elején, többször is beszélgetett a játékvezetővel és asszisztenseivel.

- Úgy gondolom, tizenegyeshez kellett volna jutnunk a 46. percben, hiszen egyértelműen kezezett az egyik győri játékos a büntetőterületen belül. Gyorsan túllendültem a dolgon, a játékvezetővel is átbeszéltem az esetet. A bíró is hibázhat, a tévedés benne van a játékban. Utólag egyébként is okafogyottá vált bosszankodni az elmaradt tizenegyesen.

- A lelátóról úgy tűnt, mentálisan és fizikálisan is erősebbek voltak a Győrnél.

- Ahhoz, hogy ilyen jó mérkőzést tudtunk játszani, nagyon kellett az ETO is, a vendégek nyílt lapokkal játszottak, két gólt is lőttek idegenben egy rangadón, ez azt jelzi, hogy az ellenfelünk is erősnek bizonyult mentálisan. Ezen a mérkőzésen azonban sikerült felülmúlni őket, a sikerünk értékét növeli, hogy a kétszer is hátrányból álltunk fel, illetve az utolsó 15 percben tudtunk fordítani. Erre a győzelemre lehet alapozni, és ahogy korábban említettem, a Győr elleni három pont akkor lesz igazán értékes, ha Nyíregyházán is nyerünk.

- Augusztus 31-ig nyitva az átigazolási piac, benne van a pakliban, hogy elhagyja a Videotont?

- Minden átigazolási időszakban téma, hogy megyek, vagy maradok. Jelenleg én arra készülök, hogy a Videotonban futballozom végig a szezont. Jól érzem magam, boldog vagyok, ennél többet nem kívánhat magának egy futballista. Persze előfordulhat, hogy kivásárolnak a szerződésemből, de ebben a témában a menedzseremet kellene megkérdezni, én tényleg csak a játékkal szeretnék foglalkozni.

- Három mérkőzés, három gól. A bajnokság végéig meg sem áll harmincig?

- Nem lenne rossz! Hosszú még a bajnokság, lehetnek hullámvölgyek, de megpróbálom minden mérkőzésen a legjobb formámat nyújtani, aztán meglátjuk, hova jutunk.

MK: ellenfél a Testvériség

A 2014/2015-ös szezontól az NB I-es klubok is bekapcsolódnak a Magyar Kupa küzdelmeibe már az 1. fordulóban. A Videoton FC szerdán, 17 órakor a fővárosi Testvériség SE vendége lesz, a továbbjutásról egy találkozó dönt. A Testvériség együttese az előző szezonban a középmezőnyben, a 9. helyen zárt a BLASZ I-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!